Riigikontroll hoiatab: Eesti võib raisku lasta miljoneid eurotoetust (6)

BNS
Copy
Eurod
Eurod Foto: Arvo Meeks

Riigikontrolli vanemaudiitori Ermo Liedemanni sõnul on Eesti jaoks kasvanud eurorahade kaotsimineku ja oluliste projektide tegematajäämise oht – neli kuud enne aasta lõppu ehk lõpptähtaega oli Eestil ühtekuuluvuspoliitika rahadest kasutamata veel ligikaudu 300 miljonit eurot.

Liedemann kirjutab riigikontrolli värskes blogipostituses, et rahandusministeeriumi toon valitsusele euroraha rakendamisest raporteerides on muutunud üha murelikumaks. Nimelt on Eestil veel neli kuud aega, et vältida Euroopa Liidu rahastamisperioodi 2014–2020 ühtekuuluvuspoliitika toetusraha kaotsiminekut, kuid raha kasutustempo eesmärgid on seni jäänud saavutamata. Rahandusministeerium on seejuures valitsust teavitanud, et probleeme on ka uue, juba alanud perioodi 2021–2027 välistoetuste rakendamisel.

Eesti riik on saanud ja saab ka lähiaastatel Euroopa Liidult miljardeid eurosid mitmete fondide kaudu, millest tuntumad on perioodide 2014–2020 ja 2021–2027 ühtekuuluvuspoliitika toetused, Ida-Virumaale suunatud õiglase ülemineku fond ning taaste- ja vastupidavusrahastu. Liedemanni sõnul on olukord pingeline nende kõigiga. Sealjuures ei pruugi tema sõnul piisata üleskutsest üheskoos pingutada ning vaja on tegeleda viivituste juurpõhjustega.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles