Raskustes puitmajasektor tahab riigilt erakorralist rahasüsti

Copy
Ukraina delegatsioon külastamas eelmise aasta lõpus puidutööstus-ettevõtet Harmet. Täna teatas Harmet, et koondab töötajaid, kuna tellimused on vähenenud.
Ukraina delegatsioon külastamas eelmise aasta lõpus puidutööstus-ettevõtet Harmet. Täna teatas Harmet, et koondab töötajaid, kuna tellimused on vähenenud. Foto: Sander Ilvest / Postimees / Scanpix

Eesti Puitmajaliit pöördus valitsusliikmete poole ettepanekuga sektori erakorraliseks toetamiseks.

Liidu juhatuse esimees Martin Talts märkis kirjas, et 2022. aastal oli Eesti puitmajasektori ekspordikäive 540 miljonit eurot, ent sihtturgude majandusolukorra nõrgenemise tõttu on alates eelmise aasta lõpust olukord drastiliselt muutunud. Viimase kolme kuu keskmine käibelangus on Taltsi sõnul eelmise aasta sama ajaga võrreldes 36 protsenti ning tänaseid seise vaadates ei ole tema hinnangul põhi veel käes. «Tugevaimatel majatootjatel jätkub tööd selle aasta lõpuni – kui olukord ei muutu, näeme sektoris ette veel nii mõnegi tehase sulgumist,» nentis ta.

Liit tõi välja kolm valdkonda, kus riik võiks nende arvates aidata: kortermajade ja avalike hoonete tehaseline rekonstrueerimine, modulaarsete puidust avalike hoonete ehitamine ja eksporditugi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles