Töötukassa: kollektiivse koondamiste arv tegi viimase 5 aasta rekordi

BNS
Copy
Töötukassa teenindussaal.
Töötukassa teenindussaal. Foto: Marko Saarm

Töötukassale on sel aastal kaheksa kuuga esitatud 86 kollektiivse koondamise teadet, mis puudutavad kokku 2663 töökohta; kui kõrvale jätta 2020. aasta, mil koondatavate arv pandeemia tõttu järsult tõusis, on tänavune koondamiste arv viimase viie aasta kõrgeim.

Augustis laekus esmaseid kollektiivse koondamise teateid kümme, millega plaanitakse koondada 260 töökohta. Enim koondamisi kavandavad töötleva tööstuse ettevõtted, kokku 119 töökoha kaotamisega. Kõige suurematest koondamistest teatasid aktsiaselts Kohimo 61 koondatuga, tehnoloogiaettevõte Veriff 55 koondatuga ning sotsiaalkindlustusamet 40 koondatuga.

Koondamiste puhul vaatab töötukassa kahte näitajat – kollektiivsete koondamiste teadete arv ja töötud, kes on viimaselt töökohalt koondatud. «Koondatuna arvele tulnud inimeste osakaal tõusis eelmise aasta hilissügisel ja see on nüüd aasta jooksul püsinud stabiilsel tasemel. 12–14 protsenti kõikidest uutest töötutest on töö kaotanud koondamise tõttu. See suurusjärk augustis ei muutunud,» kommenteeris töötukassa kommunikatsiooninõunik Lauri Kool BNSile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles