Kosmeetikatootja Orto kaotas mullu kasumit

BNS
Copy
Tootmine Ortos
Tootmine Ortos Foto: Tairo Lutter, Postimees

Kosmeetika ja kodukeemia tootja AS Orto müügitulu kasvas möödunud aastal 7,3 protsenti 1,8 miljoni euroni, ent ettevõtte puhaskasum kahanes aastavõrdluses 76,4 protsenti 57 100 eurole.

Müügitulust 78,2 protsenti ehk 1,4 miljonit eurot teeniti parfümeeria ja tualett-tarvete tootmisest, lisandusid 374 300 euroga seebi, pesemis-, puhastus- ja poleervahendite tootmine ning 17 100 euroga väetiste ja keemiatoodete müük, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

«Viimaste aastate kriisid, sealhulgas COVID-19, Ukraina sõda, energiahinnad ning muud maailmamajanduse mõjutused, on tugevalt tõstnud toor- ja pakkematerjalide hindu ning mõjutanud hankekindlust. Kasumi vähenemine vaatamata müügitulu suurenemisele, on otsene tagajärg eelpool toodud mõjutustele,» kirjutas ettevõtte juhtkond aruandes.

Ettevõtte soetas eelmisel aastal põhivahendeid 16 200 euro eest. Kosmeetikatoodete osas jätkusid firmal tootearenduse projektid Puhas Loodus ja Ortomed sarjas. Puhastusvahendite poolel keskenduti peaasjalikult sarja Puhas Kodu ja jalatsihooldustoodete sarja Viks arendamisele.

Mullu töötas ettevõttes 15 inimest ehk sama palju kui aasta varem. Töötajate palgakulu kasvas aastaga 11,4 protsenti 298 200 euroni, sealhulgas arvestati tegev- ja kõrgemale juhtkonnale tasusid 60 900 euro eest. Dividendideks maksti mullu 120 000 eurot. Bilansipäeva seisuga on ettevõtte eelmiste perioodide jaotamata kasum ligi 1,1 miljonit eurot.

AS Orto põhitegevusala on kosmeetikatoodete ja puhastusvahendite tootmine ning müük. Ettevõtte emafirma on Arcalor OÜ ning tegelikud kasusaajad Vahur Pindma, Riho Pärtel, Alar Kiilmaa – kõigil kolmel on ettevõttes 33,33-protsendine osalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles