Lagarde kohtles keskpanga nõukogu liikmeid nagu reportereid (2)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Euroopa Keskpanga juht Christine Lagarde
Euroopa Keskpanga juht Christine Lagarde Foto: Www.imago-images.de/Scanpix

Pole mingi uudis, et kui ajakirjanikud lähevad kajastama Euroopa Keskpanga nõukogu istungit, kus langetatakse ka intressiotsuseid, tuleb ära anda mobiiltelefonid ja muud kommunikatsiooniseadmed. Ikka selleks, et info ei lekiks enne ametlikku teadet.

Selle nädala Euroopa Keskpanga nõukogu istungil kohtles keskpanga juht Christine Lagarde keskpankureid nagu reportereid – nad pidid juba kolmapäeval ära andma mobiiltelefonid. Sedasi püüti vältida kriitilise informatsiooni leket enne otsuste avalikustamist.

Pretsedenditu keskpankurite kohtlemine on Lagarde’i värskeim meede, et peatada info lekkimine. Infolekked on kummitanud nii tema kui ka eelkäija Mario Draghi juhtimise aega.

Kolmapäeval oli otsustamisel ka Claudia Bushi nimetamine Euroopa Keskpanga pangandusjärelevalve juhi kandidaadiks. Telefonid saadi tagasi, kui Buch nimetati nominendiks, rääkisid allikad Reutersile.

Kui 2018. aastal nimetati samale kohale Andrea Enria, lekkis enne avalikustamist info ajakirjandusse.

Lagarde’i otsus tuli päev pärast seda, kui Reuters avaldas eksklusiivselt uudise, et Euroopa Keskpank tõstab inflatsiooniprognoosi, mis viis neljapäeval intressimäärade tõstmiseni. Enamik ökonomiste ja kauplejaid eeldas, et Euroopa Keskpank jätab intressimäärad muutmata, kuid paljud muutsid oma nägemust Reutersi loo ilmumise järel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles