Pooleteise aastakümne eest alanud finantskriis tõi kaasa populistide mõju suurenemise paljudes riikides ning keskpankade rahatrüki, mis viis pea poolteist aastakümmet hiljem kiire inflatsioonini.

Lehman Brothersi pankrotti laskmine tõi kaasa krediidituru täieliku seiskumise mitte ainult Ameerika Ühendriikides, vaid praktiliselt kogu maailmas. Spekulantinvestorid otsisid, kes võiksid olla järgmised langejad, ja panustasid nende kokkukukkumisele. Löögi all olid toonane maailma suurim kindlustuskontsern AIG, investeerimispank Morgan Stanley, bilansimahu poolest USA suuruselt neljas pank Wachovia, aga räägiti ka Goldman Sachsist, General Electricu finantsüksusest GE Capital ja veel mõnest gigandist.

Just 15 aastat tagasi alanud finantskriis tõi kaasa populistide mõju suurenemise paljudes riikides ning keskpankade rahatrüki, mis viis pea poolteist aastakümmet hiljem kiire inflatsioonini. Eelkõige toona juhtunu viis ja võib taas viia USA presidendiks Donald Trumpi, viis Euroopa Liidust välja Suurbritannia ning viis kaheks aastaks Eesti valitsusse ja hiljem suurimaks opositsiooniparteiks EKRE.

Kommentaarid (4)
Copy