Tüli uuselamurajoonis: kohalikud peavad Tallinna raha eest ehitatud silda kingituseks eramaa omanikele

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Silla üks ots on eraomanike värava ees.
Silla üks ots on eraomanike värava ees. Foto: Erakogu

Tallinna Haabersti linnaosa valitsus lasi Tiskre asumisse maksumaksja raha eest ehitada silla, et inimesed saaksid kuiva jalaga mööda märgala randa kõndida. Paraku jäi ehitamine ajutiselt pooleli ja seetõttu saavad praegu silda mõistlikul viisil kasutada vaid eramaaomanikud, sest tänava ja silla kokkusaamiskohal on kinnine värav, mis viib eramaale.

Tallinna äärealal Tiskre asumis paikneb Roostiku ja Räime tänavate ristumiskohal moodne puidust sild, mille kaudu saavad inimesed ranna suunas jalutada. Mööda silda ranna poolt Roostiku tänava poole jalutades laiub jalakäijate ees suletud värav, millest pääsevad läbi vaid eramaaomanikud, kes on moodustanud ühenduse Tiskre Elanike MTÜ.

Olukord häirib mitmeid kohalikke, sest mööda Roostiku tänavat saab jalutada ka teistele Tiskre tänavatele. «Linnarahade eest ehitati neile nii-öelda privaatne läbipääs Kakumäe randa, mida siis teised elanikud kasutada ei saa, ainult Tiskre MTÜ,» ütleb kohalik elanik Merle (nimi muudetud, toimetusele teada) Postimehega vesteldes. Merle elab sillast umbes kilomeetri kaugusel ja soovib jalutada oma kodust Kakumäe randa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles