Tehnikaülikool tõstab õppejõudude palku 500 euro võrra

PM Majandus
Copy
Tallinna Tehnikaülikooli õppe- ja teadushoone Ehituse Mäemaja.
Tallinna Tehnikaülikooli õppe- ja teadushoone Ehituse Mäemaja. Foto: Konstantin Sednev / Scanpix

Paljusid Tallinna Tehnikaülikooli õppejõude ootab 2024. aastal 500-eurone palgalisa. Ülikooli teatel on sammu eesmärk tõsta õppetöö taset.

Riikliku kokkuleppe järgi tõuseb kõrgkoolide riiklik tegevustoetus järgneval kolmel aastal 15 protsenti. Tehnikaülikooli rektori Tiit Landi sõnul on see tõus ülikoolidele suur saavutus, millest peaksid eelkõige võitma just õppetöö ja juhendamisega hõivatud akadeemilised töötajad. «On oluline, et ülikooli eelarve, millest üle 50 protsendi moodustab õpperaha, jõuaks võimalikult suures mahus iga päev õppetööga tegelevate inimesteni,» lausus Land.

Selleks plaanibki ülikool maksta uuel aastal märkimisväärset palgalisa rohkem kui pooltele esimeses ja teises astmes õpetavatele akadeemilistele töötajale, kes on iga päev seotud nii üliõpilaste õpetamise, juhendamise kui ka õppekavade juhtimisega.

Ka õppeprorektor Hendrik Voll tunnustas riigi hariduspoliitilist otsust kõrgelt. «Väga oodatud tegevustoetuse tõus aitab oluliselt tasandada viimase viie aasta puudujääki kõrghariduse rahastamisel,» lausus ta. On ju näiteks Tehnikaülikooli lektorite töötasu endiselt märkimisväärselt madalam kui sarnase tasemega asjatundjail erasektoris, tänavusuvise seisuga teenisid Tallinna Tehnikaülikooli 187 lektorit keskmiselt 2249 euro suurust brutopalka, doktorikraadita lektori tasu on aga 1793 eurot. 

Riikliku tegevustoetuse tõus on väga oluline ka hariduspoliitiliste otsuste elluviimiseks. Nii on Tehnikaülikooli üks sihte suurendada üliõpilaste vastuvõttu, seda eeskätt insenerivaldkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles