Leedu minister: Venemaa numbriga autod konfiskeeritakse (13)

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Venemaa numbrimärgiga auto.
Venemaa numbrimärgiga auto. Foto: Zurab Tsertsvadze/ AP Photo/ scanpix

Vastavalt Euroopa Komisjoni sanktsioonide tõlgendusele hakkab Venemaa numbrimärkidega autode konfiskeerimisega tegelema Leedu toll, kinnitas Leedu siseminister Agne Bilotaite.

«Jah, need autod, mis on Venemaal registreeritud, tuleb konfiskeerida, kui nad Leetu sisenevad ning seda kontrolli teostab tolliteenistus,» kinnitas Bilotaite teisipäeval ajakirjanikele, vahendab Leedu rahvusringhäälingu uudisteportaal LRT.lt.

Asevälisminister Jovita Neliupšienė lisas, et Venemaa kodanikud tohivad piiri ületada vaid jala või bussiga. Erand tehakse vaid neile, kes liiguvad transiitreisijana Kaliningradi.

Kui Kaliningradi liikumiseks dokumente ette näidata ei ole, siis Venemaa numbrimärgiga auto konfiskeeritakse. Ja see puudutab tema sõnul ka Euroopa Liidu, mitte ainult Venemaa kodanikke.

Neliupšienė märkis, et kuna Euroopa Komisjon avaldas selle selgituse eelmisel reedel, tuleb see suunis kohe rakendada. «Komisjon ütles, et saame selliseid piiranguid rakendada, ka ajutiselt. See on komisjoni üsna karm tõlgendus,» lausus ta. 

Eesti välisminister Margus Tsahkna kinnitas ajakirjanikele saadetud teates, et Eesti kavatseb Euroopa Komisjoni suunist järgida. «Euroopa Komisjoni uuendatud suunis Vene numbrimärkidega autode kohta toetab meie eesmärke Venemaa agressiooni piiramisel ja sanktsioonide rakendamise tõhustamisel ning Eesti kavatseb komisjoni suunist järgida, sest see on olnud meie poliitika,» kommenteeris Tsahkna. 

Tsahkna ütles, et sel nädalal arutavad piiririigid Euroopa Komisjoni suunist Venemaa numbrimärkidega autode kohta, et leida ühine viis selle rakendamiseks. «Ühiselt rakendatuna on piirangud mõjusamad ja see annab võimaluse agressiooni hinda Venemaale veelgi kõrgemale tõsta,» lisas ta.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles