Enefit Greeni augusti elektritootmise maht tegi võimsa tõusu (1)

BNS
Copy
Tuulik Enefit Greeni Tolpanvaara tuulepargis.
Tuulik Enefit Greeni Tolpanvaara tuulepargis. Foto: Enefit Green

Enefit Green tootis augustis 82,6 gigavatt-tundi elektrienergiat ehk 28,8 protsendi võrra rohkem eelmise aasta sama perioodiga võrreldes.

Tootmistulemust mõjutasid peamiselt uued ehituses olevate ning sel aastal valminud uute tuule- ja päikeseparkide toodangud, mis andsid enam kui 90 protsenti lisandunud toodangust, teatas Enefit Green börsile.

Augusti keskmised tuulekiirused olid nii Eesti kui Leedu tuuleparkides 5,4 meetrit sekundis, möödunud aasta augustis aga vastavalt 5,3 meetrit sekundis ja 5,1 meetrit sekundis.

«Augusti tootmistulemused näitavad, et Enefit Greeni uutel tuule- ja päikeseparkidel on aina suurem mõju tootmistulemustele. Uutest parkidest lisandus 16,7 gigavatt-tundi taastuvelektrit. Olemasolevates tuuleparkides oleme keskendunud suvisel madalama tuulekiirusega perioodil plaanilistele hooldustele ning ka pikemaid seisakuid kaasa toonud rikete lahendamisele,» kommenteeris Enefit Greeni juhatuse liige ja tootmisvaldkonna juht Innar Kaasik.

Koostootmise segmendi elektri- ja soojusenergia augusti toodangumahud kasvasid aastaga 18,6 protsendi ja 27,8 protsendi võrra, mille põhjustas peamiselt võrdlus mulluse nõrgema baasiga, nimelt toimus mullu augustis Iru elektrijaamas 10-päevane planeerimata seisak ja hooldus, millele järgnes pikem remondiseisak septembris.

Augusti pelletitoodang püsis mullusega võrreldes stabiilsel tasemel ja moodustas 13 900 tonni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles