Ettevõtjad: Eesti valitsuse tegevusest võidavad praegu konkurendid (5)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Tee-ehitus. Pilt on illustratiivne.
Tee-ehitus. Pilt on illustratiivne. Foto: Mailiis Ollino

Eesti ettevõtjad näevad, et praeguses kehvapoolses olukorras püüavad naaberriigid ettevõtlust turgutada, kuid Eesti valitsus on valinud justkui risti vastupidise tee – saaks paremini!

Barruse tegevjuht Martti Kork ütles Postimehele antud intervjuus, et nemad on teinud kolme aasta jooksul 27 miljoni euro eest investeeringuid. Samas nentis ta, et tagantjärele tarkusena sai investeeringud tehtud liiga kergekäeliselt: ei olnud ju teada, et sõda tuleb, et tekib probleem tooraine kättesaadavusega.

«Rohepöörde osa on, et puidutootmine on ainus tööstus, mis seob CO² pikaks ajaks, aga meil on kuidagi vastupidi,» ütles Kork. Tema sõnul on nende tootmine kõige moodsam Euroopas. On automatiseeritud, nii palju kui saab, kliente justkui oleks – aga nad ei pääse rahvusvahelises konkurentsis löögile, sest Soome ja Rootsi puit on 20 protsenti odavam kui Eesti oma. «Kui paneme juurde Rootsi krooni mõju, siis seda hinnavahet ei ole enam võimalik välja automatiseerida. Meil on kolm suurt saeveskit juba uksed kinni pannud. Raul Kirjanen räägib, et tema ehitab tehased Lätti – aga meil on ebakindlus ja meil puudub pikk plaan,» rääkis Kork.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles