Tallinn langes idufirmade edetabelis kaheksandaks

BNS
Copy
Tallinna vanalinn
Tallinna vanalinn Foto: Erik Peinar

Euroopa iduettevõtjad nimetasid Tallinna Euroopa kõige ihaldusväärsemate linnade edetabelis kaheksandaks, mis on ühtlasi kõrgeim positsioon Balti- ja Põhjamaade pealinnade hulgas; samas mullu asetses Tallinn edetabelis kuuendal kohal.

Euroopa iduettevõtlusele keskenduva raporti «Startup Heatmap Europe Report 2023» andmetel on Euroopa ihaldusväärseim iduettevõtluse keskus London, mis oli 35 protsendi asutajate eelistus. Järgnesid Berliin 34 protsendi, Barcelona 17 protsendi, Amsterdam 17 protsendi ja Pariis 12 protsendiga. Balti- ja Põhjamaade pealinnadest mahub esikümnesse Tallinna järel 9. positsioonil olev Stockholm. Helsingi paikneb edetabelis 16. kohal, Oslo asub 23. kohal, Riia 32. kohal ning Vilnius 47. positsioonil, teatas Startup Estonia.

Kui vaadata Euroopa linnade edetabelit iduettevõtete asutajate esimese eelistuse alusel, kuulub Tallinn lausa esikolmikusse. Kõige rohkem iduettevõtjate hääli on saanud Viin 68 protsendi ja Madriid 56 protsendiga ning neile järgneb Tallinn 49 protsendiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles