Läti munatootja tahab IPO-ga kaasata 7 miljonit eurot

BNS
Copy
Kanamunad. Pilt on illustratiivne.
Kanamunad. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Läti kanamunade tootja AS APF Holdings plaanib sel sügisel toimuva esmase avaliku pakkumise (IPO) käigus kaasata 7 miljonit eurot, et viia ellu ettevõtte kasvuplaanid.

Ettevõte soovib kasvatada 2025. aastaks munade tootmismahtu 60 protsenti ja müügitulu enam kui kaks korda. Ettevõte soovib IPO käigus kaasatava 7 miljoni euro suuruse investeeringu ja edasise pangafinantseerimise toel ehitada olemasolevatele kolmele linnuhoonele juurde veel kaks linnuhoonet ning laienda tootmise tugistruktuuri mahutavust, teatas munatootja.

Selle tulemusena saab APF Holdings suurendada oma aastast toodangut seniselt 115 miljonilt munalt 180 miljoni munani ja kasvatada munakanade arvu 665 000-ni. Ettevõte prognoosib käibe kasvu 2022. aasta 11 miljoni euro tasemelt aastaks 2025 umbkaudu 25 miljoni euroni.

Munatootja APF Holdingsi farm asub Eesti piirist 15 kilomeetri kaugusel Aluksne linnas. Ettevõte sisenes sel nädalal ka Eesti turule, alustades oma kaubamärgi munade müüki Rimi kauplustes. Järk-järgult on kavas laiendada müügivõrku ka teistesse poekettidesse ja laiendada tooteportfelli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles