Maailma suurim krüptobörs toetab Eesti filmi ja jagab publikule krüptoraha

PM Majandus
Copy
Paremalt: Rain Rannu, Tõnu Hiielaid, Polina Brottier
Paremalt: Rain Rannu, Tõnu Hiielaid, Polina Brottier Foto: Erlend Štaub

Maailma suurim krüptobörs Binance on välja pannud ühe bitcoin'i (väärtusega ligi 24 000 eurot) ja kaks ethereum'i, mis jagatakse rahatarkusest rääkiva kodumaise komöödiafilmi «Vaba raha» vaatajate vahel kinodes üle Eesti.

Binance’i Eesti esindaja Polina Brottieri sõnul on see teadaolevalt esimene kord ajaloos, kui kinokülastajate vahel läheb loosi krüptoraha. «Binance’i moto käib filmi pealkirjaga hästi kokku – usume, et kõigil peaks olema vabadus teenida, hoida ja kasutada oma raha vabalt ja piiranguteta. Meil on hea meel maailmas ainulaadse ja innovaatilise koostöö üle Eesti filmiga. Loodetavasti leiab film sooja vastuvõtu ka teistes riikides, sest ka web3-tehnoloogiatel põhinev uus finantssüsteem on globaalne.»

Filmi režissöör Rain Rannu rääkis, et «Vaba raha» räägib humoorikal viisil muidu tõsistest teemadest, nagu raha ja investeerimine. «Taotleme filmiga eelkõige seda, et inimesed saaksid mõnusa elamuse. Kuna film räägib läbi huumoriprisma ka bitcoin'i saamisloo, siis loodetavasti lisab auhinnaraha ka mängulist elementi.»

Kuidas loosimises osaleda?

Erinevates summades (kuni 15 USDT) krüptoraha saavad lunastada kuni 8000 kinokülastajat. Selleks tuleb leida üles filmi peidetud QR-kood, see nutitelefoniga skaneerida ning logida peale filmi sisse Binance’i kontoga või see luua. Lisaks loositakse kõigi rahasaajate vahel kahele inimesele välja üks ethereum (tänane väärtus üle 1500  euro). Täpsemad tingimused on leitavad QR-koodi taga peituvalt lingilt.

Seikluskomöödia «Vaba raha» on «Ükssarviku» režissööri Rain Rannu neljas mängufilm, mis räägib rahatarkusest. Film inspireerub viimase kümnendi sündmustest finantsmaailmas, kus 2008. aasta finantskriisi järel hakkas tekkima uusi rahasüsteeme ja tärkas investeerimisbuum. Film on kinodes üle Eesti alates 5. septembrist.

Kampaania kehtib kinopublikule kuni 4. oktoobrini või kuni 8000 auhinda on jagatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles