Kuus tehnoloogiahiidu seisavad silmitsi karmimate Euroopa Liidu reeglitega (1)

Copy
Facebooki omanikfirma Meta kaubamärgid
Facebooki omanikfirma Meta kaubamärgid Foto: Dado Ruvic / Reuters / Scanpix

Maailma kuus suurimat digihiidu, nende seas Apple, Facebooki emafirma Meta ja TikToki omanik ByteDance, seisavad silmitsi karmimate Euroopa Liidu eeskirjadega, selgub kolmapäeval avaldatud nimekirjast.

Euroopa Komisjon tõi nimekirjas esile 22 põhiplatvormi, mille omanikud on viis USA tehnoloogiahiidu – Google’i emafirma Alphabet, Amazon, Apple, Meta ja Microsoft –, ja Hiina ByteDance.

Kõnealuste teenuste seas on Apple’i App Store ja Safari; Meta Facebook, Instagram ja WhatsApp ning Google’i videoplatvorm Youtube ja veebibrauser Chrome.

Apple avaldas kolmapäeval muret, et uusi piiranguid ette nägev ELi digiturgude akt (DMA) kujutab endast ohtu privaatsusele ja andmekaitsele.

Postimees kirjutas eelmisel aastal, et kavandatud digiturgude õigusakti lõplikku teksti ei ole veel avaldatud, kuid on teada, et see on laiaulatuslik. 

Tehnoloogiaettevõtted peavad tagama oma teenuste ühildumise konkurentide omadega, et inimesed, kes kasutavad näiteks WhatsAppi või Facebook Messengeri, mis on Meta omanduses, saaksid sujuvalt vestelda inimestega, kes kasutavad Apple’i iMessage’i rakendust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles