Kui palju inimesi maailmas on krüptorahaga saanud miljardäriks?

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Bitcoin
Bitcoin Foto: Daniel Scharinger / IMAGO / Scanpix

Investeerimisfirma Migration Consultancy värske raporti järgi on sadadel miljonitel inimestel üle maailma erinevaid krüptovarasid, nendest 22 inimese vara väärtus on üle miljardi dollari.

Neist kuuel on üle miljardi dollari (ligi 930 000 000 euro) väärtuses bitcoin'i, kirjutab USA väljaanne CNBC.

Aruande järgi on erinevaid krüptorahasid 425 miljonil inimesel maailmas. Raportist selgub, et 18–25 aasta vanustel inimestel on krüptovarasid rohkem kui pooltel.

88 200 inimesel on krüptovarasid vähemalt ühe miljoni dollari väärtuses – seda on vähem kui üks protsent kõikidest krüptoraha omanikest.

Aruandes seisab, et 75 protsenti küsitletud ameeriklastest ei ole kindlad, et krüptovaluutasse investeerimine või sellega lühiajaliselt kauplemine on praegu ohutu.

45 protsenti küsitlustele vastanutest ütles, et nende investeeringud ei ole läinud nii hästi, kui nad lootsid. 15 protsenti sõnas, et krüptoinvesteeringute tulemus ületas nende ootusi.

Nendele küsimustele vastanute arvu pole raporti kokkuvõttes välja toodud.

Krüptovaluutadesse investeerimine on viimastel aastatel muutunud väga populaarseks, eriti Covid-19 pandeemia ajal. Majandusteadlased ja investeerimisnõustajad on siiski kutsunud rahvast üles olema ettevaatlikud, kuna krüptovara peetakse väga volatiilseks varaks, mis võib kiirelt väärtust kaotada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles