Enamusosaluse välismaalastele müünud suhtekorraldusbüroo kaotas enam kui poole kasumist

BNS
Copy
Meta Advisory kaasomanik Andreas Kaju.
Meta Advisory kaasomanik Andreas Kaju. Foto: Sander Ilvest / Postimees / Scanpix

Avalike suhete ja kommunikatsiooniettevõtte Meta Advisory Group OÜ müügitulu kasvas möödunud aastal 23 protsenti ligi 2,7 miljoni euroni, ent ettevõtte puhaskasum kahanes aastavõrdluses 54,5 protsenti 224 100 eurole.

Müügitulust 86,9 protsenti teenis ettevõte Eestis, kus see kasvas aastaga 22,3 protsenti 2,3 miljoni euroni. Müük teistele Euroopa Liidu riikidele lisandus 289 700 euroga ning müük väljapoole Euroopa Liidu riike 58 200 euroga, selgub majandusaasta aruandest.

Novembris viidi lõpule Meta Advisory Groupi osaluse osaline müük – avalike suhete firma Rud Pedersen Group sai Meta Advisory Groupi 58-protsendise enamusosaluse omanikuks. Selle tehingu raames liideti Meta ja Rud Pedersen Groupi tütarettevõte – Rud Pedersen Public Affairs Company Estonia OÜ – ning Meta Advisory Group jäi ainukeseks olemasolevaks ettevõtteks. Tehingud võimaldasid suurendada ka ühinenud ettevõtte juhtkonda – neli partnerit juhivad nüüd koos erinevaid praktikagruppe ja ettevõtet.

Palgakulu kasvas märkmisväärselt

Mullu töötas ettevõttes 18 inimest, kaks töötajat rohkem kui tunamullu. Palgakulu kasvas aastaga 29,7 protsenti 544 200 euroni. Bilansipäeva seisuga on ettevõtte eelmiste perioodide jaotamata kasum 466 700 eurot.

Tänavu plaanib ettevõte jätkata orgaanilist kasvu, aga ka investeeringuid uutesse toodetesse ja teenustesse ning uute talentide otsimist.

Meta Advisory Group OÜ peamine tegevusvaldkond on avalikud suhted, sealhulgasvalitsussuhted, korporatiivne kommunikatsioon ja turunduskommunikatsioon. Põhiline osa ettevõtte äritegevusest on suunatud Eesti residentidest ettevõtetele, mille hulka kuuluvad nii kohalikud kui ka rahvusvahelises omandis olevad ettevõtted.

Meta Advisory Groupi tegelikud kasusaajad on Taani ettevõtja Morten Rud Pedersen ja Andreas Kaju ja Kairi Uustulnd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles