CV-Online: tööle kandideerijate arv on hüppeliselt tõusnud

BNS
Copy
Toidukuller ministeeriumite ühishoone juures. Pilt on illustratiivne.
Toidukuller ministeeriumite ühishoone juures. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix

CV-Online’i tööturu kiirstatistika andmetel on võrreldes eelneva aasta sama ajaga üldine CV.ee tööportaali kandideerijate arv tõusnud 35 protsendi võrra.

See on hüppeline tõus, mis näitab, et inimesed vaatavad eelneva aastaga võrreldes tööturul oluliselt aktiivsemalt ringi.

Kõige rohkem on kandideerimisi lisandunud avaliku sektori valdkonnas – eelmise aastaga võrreldes on tõus lausa 50 protsenti. Kuid suurt kandideerimiste arvu tõusu on näha ka teistes valdkondades, mis viitab ebakindlal ajal kindlustunde otsimisele. Praegu on kõige populaarsemad töövaldkonnad infotehnoloogia, teenindussektor, avalik sektor, administratiivtöö, müük ja pangandus.

Infotehnoloogia valdkond on hoolimata väiksemast tööpakkumiste arvust kandidaatide jaoks atraktiivne. Võrreldes aastataguse ajaga on hüppeliselt kasvanud kandideerimised avaliku sektori valdkonda, kuigi tööpakkumiste arv ei ole seal oluliselt kasvanud.

Riigitöö tundub turvalisem

«Arvatavasti on avaliku sektori populaarsuse taga asjaolu, et aina rohkem tööotsijaid soovib pääseda valdkonda, kus tundub raskel ajal turvalisem. Tööportaali statistika põhjal on näha ka, et väga populaarsed on pangandussektori tööpakkumised. Teenindavas sektoris on kandidaatide arv püsivalt suur läbi aastate, sest selles valdkonnas on suurem orgaaniline liikumine tavapärane,» märkis CV-Online.

«Värske tööturu ülevaade näitab, et tööotsijad vaatavad stabiilsemate sektorite poole ja teevad turvalisemaid karjäärivalikuid. Ilmselt tõukab numbrite kasvu tagant ka vabanenud töökäte arv,» kommenteeris CV-Online Estonia OÜ turundusjuht Karla Oder ja lisas: «Üldine hüppeline kandidaatide arvu tõus ja töötuse määra kasv näitavad, et konkurents tööpakkumiste ja ühe töökoha peale läheb üha suuremaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles