Alternatiivturu ettevõttel Punktid Technologies tekkisid maksetega anomaaliad

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
19.05.2022, Tallinn. Eesti ettevõte Punktid Technologies helistab avatuks oma esimese kauplemispäeva Nasdaq First North turul.
19.05.2022, Tallinn. Eesti ettevõte Punktid Technologies helistab avatuks oma esimese kauplemispäeva Nasdaq First North turul. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

Punktid Technologies AS annab teada, et Punktid platvorm peatas septembri esimesel nädalavahetusel Euroopa pankade kaudu maksete tegemise võimaluse Punktid platvormilt ostes.

Nädalavahetusel tekkisid makseteenuse pakkuja platvormiga anomaaliad, kus välisriikides teatud kaupade müümisega raha ei laekunud, kuigi kaup oli väljastatud. Sellest tulenevalt peatasime viivitamatult Punktide platvormilt ostes Euroopa pankade kaudu maksete tegemise võimaluse väljaspool Baltikumi, et edaspidist riski maandada ja kahju minimaliseerida.

Pärast maksete tegemise võimaluse peatamist võis viibida kauba väljastamise aeg, millega Punktid meeskond hetkel tegeleb aktiivselt, et pakkuda kõikidele klientidele soovitud teenust parimal kujul. Kui kellelgi on tekkinud nädalavahetusel probleeme maksete tegemise või kauba kättesaamisega, palume julgelt pöörduda meie klienditeeninduse poole Punktid.com live-chat’is, mis on 12/7 kättesaadav.

Punktid Technologies AS-i meeskond annab endast parima praeguse probleemi likvideerimisel, et pakkuda soovitud teenust parimal moel. Töötame selle nimel, et pakkuda parima klienditeenindusega turvalist arvutimängude ja kinkekaartide platvormi, kust soetamine oleks lihtne ja kaup koheselt kättesaadav.

Riikides, kelle pankades on hetkel piiratud ja välistatud maksed: Hispaania, Portugal, Tšehhi, Norra, Poola, Holland, Iirimaa, Slovakkia, Rootsi, Taani, Austria, Itaalia, Saksamaa, Belgia, Prantsusmaa, Bulgaaria, Ungari, Kreeka, Rumeenia ja Suurbritannia.

Meil on erinevad maksviisid aga hetkel kõneall olev problemaatiline teenuspakkuja on maksevahendus teenuse pakkuja kes kattis meil mitmeid riike open banking süsteemiga, kahjuks me hetkel ei tahaks ise nime välja tuua kuna probleemsed tellimused on töötlemisel ja ootame nende kompenseerimist. Küll aga saame väita et tegu oli Balti riikidest väljaspool asuvate pankadega üle Euroopa kus on ilmselt siis omakorda probleem maksete kinnitamisega mistõttu võlts maksed levivad meie kui kliendini välja.

«Maksed ei käi meile teadaolevalt läbi ühegi konkreetse riigi, vaid liiguvad otse kliendi pangast meie panka kui kõik toimib,» lausus Punktide juht Hannes Niid Postimehele. «Probleemi lahendamine sõltub täielikult makseteenusepakkuja poolsest kiirusest. Omalt poolt hakkame liidestama jooksvalt teisi sarnaseid teenuspakkujaid, et vähendada tulevikus teise ettevõtte probleemidest tulenevat riski müükidele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles