Läti taksofirmad kurdavad, et Eesti ettevõtted on nende turu vallutanud (1)

BNS
Copy
Bolt takso Riias.
Bolt takso Riias. Foto: Ints Kalnins / Reuters / Scanpix

Läti taksofirmade assotsiatsioon saatis maanteetranspordiametile kirja, milles seab kahtluse alla ameti tegevuslubade andmise otsused ja esitab vastuväited Eesti taksofirmade monopolile Lätis.

«Analüüsides taksosektori olukorda, näeme, et Eesti ettevõtted on saavutanud juhtpositsiooni ning maanteetranspordiameti otsused tunduvad arusaamatud,» kirjutab assotsiatsioon.

Assotsiatsioon toob välja, et kaks Eesti ettevõtet – Bolt ja Forus – kontrollivad 99 protsenti mobiilirakendustel põhinevatest taksoteenustest Lätis ning on sealjuures teinud Lätis aktiivselt lobitööd, makstes samas makse teises riigis.

Lisaks märgib assotsiatsioon, et kuna Boltist on saanud Läti taksoturul domineeriv tegija, on paljud kohalikud taksoteenuse pakkujad pankrotistunud. Nende hulka kuuluvad Red Cab, SOS Taksi, Smile Taxi, Alviksa, Riga Taxi, Avoiss Taxi ja Lady Taxi. Samal ajal on ühingu sõnul tegevusloa saamine Läti ettevõtjate jaoks muutunud keeruliseks.

Säärane olukord on ajendanud taksofirmade organisatsiooni tõstatama küsimusi litsentsiprotsessi pikkuse ja selle küsitavate sätete kohta. Assotsiatsioon leiab, et Läti kohalikke ettevõtlusalgatusi tuleks toetada, mitte takistada, et edendada konkurentsi ja äritegevust Lätis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles