Kinnisvarafirma viskas meditsiiniettevõtte välja: kahjud nõutakse sisse

BNS
Copy
26. november 2021. Hepsori börsiletuleku avaüritus ja kella helistamine Hepsori büroos.
26. november 2021. Hepsori börsiletuleku avaüritus ja kella helistamine Hepsori büroos. Foto: Madis Veltman

Hepsor ASi 45-protsendise osalusega sidusettevõte Hepsor P113 OÜ ütles üles üürilepingu Novel Clinic Assets OÜga üürnikupoolse üürilepingu tingimuste olulise rikkumise tõttu.

Hepsor P113-le kuulub ligikaudu 4000 ruutmeetri üüritava pinnaga ärihoone Tallinnas Pärnu maantee 113, millest lõpetatud üürileping oli sõlmitud 3575 ruutmeetrile, teatas Hepsor börsile.

Üürnikul on kohustus hüvitada ülesütlemisest tekkiv kahju Hepsor P113-le ning üürileandja valduses on võimalike kahjunõuete hüvitamiseks ka tagatised. Likviidsed tagatised tagavad lõppenud üürinõudest tekkiva kahju hüvitamise maksimaalselt kuni 2024. aasta veebruarini. Kuna Hepsor P113-l on lisaks üürikahjule üürniku vastu ka teisi kahjunõudeid, siis ülesütlemise mõju ettevõtte rahavoogudele võib saabuda ka varem.

Üürilepingu lõpetamise mõju on Hepsori kontserni majandustulemustele ettevõtte teatel raske hinnata, kuna see sõltub eelkõige sellest, kui kiiresti leitakse uued üürnikud. Hepsor tegeleb vabanenud üüripinnale uute üürnike otsimisega.

Arendusprojekt on finantseeritud 8,3 miljoni eurose laenuga LHV Pangast ning Hepsor koos kaasomanikega jätkavad laenu tagasimakseid graafiku järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles