VIDEO Tallinn Digital Summit 2023: Tallinnasse kogunesid tipp-poliitikud ja tehnoloogiaeksperdid (1)

PM Majandus
Copy
Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen Tallinn Digital Summit tippkohtumisel 2022. aastal.
Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen Tallinn Digital Summit tippkohtumisel 2022. aastal. Foto: Mihkel Maripuu

Tänavuse Tallinn Digital Summiti peateema on «Refreshing the Agenda of Democracy and Technology» ehk demokraatia ja tehnoloogia vahelise suhte uuendamine, keskendudes valitsemisele ja avatud ühiskonnale. 5. septembril kell 9 algavat ülekannet saab jälgida Postimehe vahendusel. 

Ürituse peamised teemad on

  • valitsus kui platvorm digiühiskonnale,
  • säilenõtkuse ümbermõtestamine ja ümberkujundamine,
  • digilahendused kui vahendid kliimaeesmärkide saavutamise kiirendamiseks,
  • küberturvalise ühiskonna loomine turvalise disainitehnoloogia abil,
  • Global Gateway.

Üritusel osalevad nii Euroopa kui Aasia peaministrid, välis- ja digitaalarengu ministrid ning mõjukate rahvusvaheliste organisatsioonide kõrgetasemelised esindajad, akadeemikud ja esindajad erasektorist. Tippkohtumise avakõne peab peaminister Kaja Kallas, peaesinejatena astuvad lavale teiste hulgas Euroopa Komisjoni siseturuvolinik Thierry Breton, kes kõneleb vahetult peale peaminister Kallast, ning Doreen Bogdan-Martin, International Telecommunications Unioni peasekretär ning Keith Strier, Worldwide AI Initiatives asepresident. Kogu tippkohtumise jooksul on päevakorras erinevad ettekanded, paneelarutelud, esitlused tehisintellekti, jätkusuutlikkuse, küberturvalisuse ja säilenõtkuse teemadel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles