Tallinki Baltic Queen läks korralisse remonti

BNS
Copy
Baltic Queen.
Baltic Queen. Foto: Konstantin Sednev

Tallink Grupi Tallinna–Stockholmi liini laev Baltic Queen suundus pühapäeval korralisse hooldusse BLRT laevatehasesse Naantalis Soomes ning naaseb liinile ja tavapärasesse graafikusse 15. septembril.

Laeva korralise hoolduse käigus tehakse laeval nii tehnilisi töid kui ka reisijate alade uuendusi, teatas laevafirma.

Tehnilise poole pealt viiakse läbi tavapärased kerepuhastus- ja hooldustöid ning vahetatakse välja laeva sõukruvide labad. Eeldatav kütusesääst, mis tuleneb uutest efektiivsematest labadest, jääb vahemikku 10–13 protsenti. Samuti värvitakse Baltic Queeni kere pilootprojektina grafiitvärviga, mis väidetavalt vähendab oluliselt laevakere veetakistust. Kui pilootprojekt osutub edukaks, plaanib ettevõte kasutada grafiitvärvi energiatõhususe suurendamise eesmärkide saavutamiseks ka teistel ettevõtte laevadel.

Reisijate aladel uuendatakse kajutite vannitubasid, põrandakatteid avalikel aladel ning kõige suuremahulisema tööna renoveeritakse täielikult restoran Grill House, mis saab hooldustööde käigus uue sisekujunduse, mööbli ja sisustuse.

«Hooldustööde põhieesmärk on Baltic Queeni kohustusliku klassiühingu dokumentatsiooni uuendamine perioodiks 2024–2029. Meie laevad läbivad regulaarsed hooldustööd vähemalt kaks korda viie aasta jooksul, tagamaks laevade vastavus kõikidele nõuetele,» kommenteeris Tallink Grupi Laevateeninduse juht ja peakapten Tarvi-Carlos Tuulik.

Viimati oli Baltic Queen korralises hoolduses 2022. aasta jaanuari lõpus ja veebruari alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles