Kohaliku börsifirma käive oli esimesel poolaastal kõigest 278 eurot

BNS
Copy
Mehitamata mugavuspoodide ja apteegi tehnoloogiate ettevõte Grab2Go.
Mehitamata mugavuspoodide ja apteegi tehnoloogiate ettevõte Grab2Go. Foto: BENU

Nasdaqi First North alternatiivturul kauplev Grab2Go teenis tänavu esimesel poolaastal 278-eurose müügitulu juures 214 600 eurot kahjumit, aasta varem samal ajal ettevõttel käivet ei olnudki ja kahjum oli 141 500 eurot.

Tänavu esimese kuue kuu tegevuskulusid paisutasid ettevõtte selgitusel ettevalmistavad kulud First Northil noteerimiseks, mis koosnesid nõustaja tasudest, börsi tasudest ning arveldustasudest. Tootearendusse investeeriti 53 000 eurot, sellest 42 000 eurot läks tarkvaraarenduseks ja ülejäänud riistvaraks. Investeeringute tulemusel on ettevõttel valminud tarkvara ja riistvara baaslahendus, millele saab lisada sektoripõhist lisafunktsionaalsust vastavalt kliendi vajadustele, teatas Grab2Go börsile.

30. juuni seisuga oli ettevõtte bilansimaht 1,1 miljonit eurot, pisut üle 100 000 euro rohkem kui aasta varem. Käibevarad küündisid juuni lõpus 364 000 euroni, põhivarade maht oli 728 600 eurot. Ettevõtte omakapital oli natuke üle 1 miljoni euro.

Praeguse seisuga on Grab2Gol apteekide sektoris koostöö Rapla Risti keskuse Benu apteegiga, kuhu paigaldati Grab2Go esimene seade mullu septembris. Kuna tegemist on selles valdkonnas uudse lahendusega, siis koostöös ravimiametiga toimusid täiendavad muudatused ja testimised, et seadme pakutav ohutus ja kvaliteet vastaksid samaväärselt tavaapteegiteenuse nõudmistele. Ametliku tähtajalise loaga käivitati Grab2Go esimene seade selle aasta 29. märtsil.

Kuna selles valdkonnas on klientidel huvil ja ettevõttel plaan laieneda, siis alustas Grab2Go koostööd Accelerate Estoniaga, mis on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi 1loodud organisatsioon ettevõtete ja avaliku sektori koostööks. Koostöö tulemusena loodab Grab2Go, et lepitakse kokku tehniliste nõuete baasis, et tehnoloogiat saaks apteegisektoris kasutusele võtta ja lahendus saaks toimuda autonoomselt ööpäevaringselt.

Tanklate sektoris teatas Grab2Go 9. augustil, et on allkirjastanud kavatsuste kokkuleppe Terminal AS-iga eesmärgiga luua juba sel aastal käivitatav automaatse iseteeninduspoe lahendus Terminali tanklas.

2023. aasta juuni lõpu seisuga oli ettevõtte palgal neli asutajast aktsionäri. Tarkvara- ja riistvaraarendus on soetatud enamuses allhankena. Koos allhankijatega tegutseb Grab2Go toote arendamisel kuni 30 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles