Riigi Kinnisvara leidis 58 kandidaadi seast uue juhi

PM Majandus
Copy
Riigi Kinnisvara uus juht Tarmo Leppoja
Riigi Kinnisvara uus juht Tarmo Leppoja Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix

Riigi Kinnisvara hakkab detsembri algusest juhtima Tarmo Leppoja, kes on varem töötanud Riigi Tugiteenuste Keskuse juhina, erinevatel ametikohtadel EASis ning erasektori konsultatsioonifirmades. Samuti on Leppoja olnud Riigi Kinnisvara nõukogu liige.

Riigi Kinnisvara nõukogu esimehe Kaido Padari sõnul oli valikuprotsess väga konkurentsitihe, kokku kandideeris 58 inimest. Otsus väga tugevate kandidaatide vahel langetati lõppvoorus. Juhi konkurssi aitas läbi viia personaliotsingufirma Tripod. «Tarmo puhul sai määravaks tema varasem kogemus riigisektoris, eriti just riigi tugiteenuste ülesehitamisel. Samuti tema mitmepoolne vaade, kuna ta on pidanud olema nii tellija kui täitja kingades,» ütles Padar.

Padar tänas ka Riigi Kinnisvara senist juhti: «Tänan praegust juhatuse esimeest Kati Kusmini, kes vaatamata mitmele suurele kriisile, nagu koroona- või energiakriis, suutis Riigi Kinnisvara edasi arendada ja viia organisatsiooni uuele tasemele.»

Leppoja: tegemist on äärmiselt vastutusrikka tööga

Riigi Kinnisvara uus juhatuse esimees Tarmo Leppoja tänas nõukogu usalduse eest. «Riigi Kinnisvara juhtimine on äärmiselt vastutusrikas ülesanne, kuna just selle ettevõtte kanda on riigi kohalolu füüsiliselt katsutavaks muutmine paljudes Eestimaa paikades. Ootan uut väljakutset põnevusega ja loodan, et minu varasem kogemus muudab sisseelamise võimalikult sujuvaks,» ütles Leppoja.

Leppoja on lõpetanud Eesti Kõrgema Kommertskooli (EBS) rahvusvahelise ärijuhtimise eriala 1999. aastal.

Uue juhatuse esimehe volitused kehtivad neli aastat, muud lepingu- ja palgatingimused jäävad samaks kui varasema juhatuse esimehel. Uue juhatuse esimehe volitused hakkavad kehtima 6. detsembril 2023, kui lõppevad Kati Kusmini volitused juhatuse esimehena. RKASi juhatus jätkab detsembrist kaheliikmelisena ja sinna kuulub lisaks uuele juhatuse esimehele teine juhatuse liige Janek Lepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles