«Kuradile nad kõik, meie lõikame kasumit.» Miks välisettevõtlus jääb Venemaale

Ivan Skrjabin
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Knorr-Bremse AG nõukogu esimees Klaus Mangold  ja Venemaa president Vladimir Putin 2019.aastal Sotšis Saksamaa äriringkondade esindajatega kohtumisel.
Knorr-Bremse AG nõukogu esimees Klaus Mangold ja Venemaa president Vladimir Putin 2019.aastal Sotšis Saksamaa äriringkondade esindajatega kohtumisel. Foto: MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL/EPA/ Scanpix

Vaid 10 protsenti välisfirmadest suutis Venemaalt lahkuda. Selles mõttes pole Eesti praeguse peaministri abikaasa ärijuhtum ainulaadne. Rus.Postimees uuris, kus lõpeb pragmatism ja algab küünilisus ning miks on kiire lahkumine Venemaalt võimalik vaid kõike tasuta maha jättes.

«Hakkasid patriotismile rõhuma. Ilmselt jäid vargusega vahele.» See Saltõkov-Štšedrinile omistatud fraas kehtib universaalselt igasuguste entusiastlike tribüünide, paljastajate ja kõigi nende kohta, kellele meeldib teisi häbistada. Kuivõrd on õigus neil, kes on harjunud üldistama, süüdistades vastaseid küünilisuses? Poliitika puhul on mõnikord õigus neil, kes on tüüri juures ja pole vahele jäänud. Aga praegu räägime majandusest.

Lahkumise ulatus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles