ERR: Tsahkna müüs välihaiglate äri Linnamäele (4)

PM Majandus
Copy
Välisminister Margus Tsahkna
Välisminister Margus Tsahkna Foto: Olga Sošenko

Välisminister Margus Tsahkna müüs oma osaluse välihaiglaid arendavas ettevõttes MM Hospital Margus Linnamäe ettevõttele Semetron, kirjutab ERR.

Välisminister Margus Tsahkna ettevõte Defendest OÜ on maha müünud oma osaluse välihaiglaid arendavas ettevõttes MM Hospital, kirjutab ERR.

MM Hospitali ainuomanikuks on äriregistri andmetel Semetron AS, mis kuulub täielikult ärimees Margus Linnamäele.

MM Hospital loodi vahetult peale Ukraina sõja algust, 1. juulil 2022. aastal. Ettevõtte juhtkonda kuuluvad äriregistri andmetel Maksim Markelov ja Toomas Kornet.

Firma ei ole majandusaasta aruannet veel esitanud, kuid EMTA andmetel on see teeninud tänavu teises kvartalis 4,3 miljonit eurot maksustatavat tulu.

Ettevõttes on üks töötaja.

Tsahkna lõi Defendest OÜ 2019. aastal. Ta kirjutas 2022. aasta majandusaasta aruandesse firma tegevuse kohta järgmist: «Defendest OÜ tegevuseks on olnud eelkõige ekspordipotentsiaaliga Eesti ettevõtetele konsultatsiooniteenuse osutamine. Defendest OÜ klientideks on olnud Eesti kaitsetööstusettevõtted ja IT-ettevõtted. Viimasel aastal on Defendest OÜ kujunenud ümber järjest enam valdusettevõtteks, mis on omandanud osalused MM Hospital OÜs, Kannistiku Varad OÜs ja MTJ Vara OÜs, mis tegelevad vastavalt sõjameditsiini valdkonnas ning varahaldusega.»

Defendest teenis mullu 225 398-eurose müügitulu juures 154 930 eurot puhaskasumit. Kasumit polnud Tsahknal plaanis ettevõttest võtta.

Margus Linnamäele kuulub ka Postimees Grupp.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles