Enlight Research seadis EfTEN Real Estate Fundi aktsia hinnasihiks 21,84 eurot

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
EfTENi jaeärisuuna juht Kristjan Tamla
EfTENi jaeärisuuna juht Kristjan Tamla Foto: Konstantin Sednev

Aktsiaanalüüside ettevõte Enlight Research hindas esimest korda Tallinna börsil noteeritud ärikinnisvarafondi EfTEN Real Estate Fund ASi aktsiat. Analüüsi kohaselt on selle aktsia õiglane väärtus 21,84 eurot. Fondi aktsia eilne sulgemishind Tallinna börsil oli 17,9 eurot.

«Enlight Researchi analüüsi puhul toon välja kaks aspekti. Esiteks on hea meel, et peale EfTEN Kinnisvarafond ASi ühinemist EfTEN Real Estate Fund ASiga on fond saavutanud piisava suuruse, et seda analüüsib rahvusvaheliselt tunnustatud ettevõte. See loob potentsiaali, et fondi investeerimine võiks edaspidi suuremat huvi pakkuda ka investoritele Balti riikidest väljaspool. Teiseks on julgustav, et ka sõltumatu professionaalne osapool näeb plusse EfTENi strateegias, mis baseerub varade konservatiivsel hindamisel ja vaid kontrollitud ulatuses laenuraha kaasamisel,» kommenteeris analüüsi tulemusi EfTEN Capital ASi tegevjuht Kristjan Tamla.

Enlight Research toob oma analüüsis EfTEN Real Estate Fund ASi kohta esile, et esiteks on fondi kinnisvarainvesteeringute aastane üüritootlus (7,9 protsenti) märgatavalt kõrgem fondi intressikulust. Teiseks, võrreldes teiste Balti riikides tegutsevate kinnisvarafondidega on fondi kinnisvarainvesteeringud hinnatud konservatiivsemalt. Kolmandaks on fondi üürnike struktuur hajutatud ja nende rahaline olukord on hea – tänavu esimesel poolaastal kasvas fondi üüritulu aastases arvestuses 6 protsenti.

Enlight Research märgib, et EfTEN Real Estate Fund AS ostis enamiku ärikinnisvara objektidest enne kinnisvaraturu hinnatippu 2022. aastal. Pool tänasest portfellist on omandatud enne 2015. aastat ja pärast 2021. aastat on soetatud vaid 6 protsenti.

Lisaks Enlight Researchile on EfTEN Real Estate Fund ASi aktsia kohta analüüse avaldanud ka LHV Pank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles