Maailma aktsiad rallisid taas

PM Majandus
Copy
Kauplejad New Yorgi börsil.
Kauplejad New Yorgi börsil. Foto: Michael M. Santiago

Aktsiaturud pikendasid teisipäeval ülemaailmset rallit, kuna esimene sel nädalal avaldatavatest andmetest ei andnud USA Föderaalreservile põhjust intressimäärade edasiseks tõstmiseks.

Aktsiad alustasid nädalat positiivselt pärast seda, kui Föderaalreservi juhi Jerome Powelli reedene kinnitus, et rahapoliitika põhineb mitmetel näitajatel, õhutas lootust, et intressimäärade tõstmine inflatsiooni vähendamiseks on lõpule jõudnud.

Lisaks inflatsioonile on Fedi poliitikakujundajad olnud mures ka USA tulikuuma tööturu pärast, mis soodustab palgakasvu, mis võib hindu ülespoole tõmmata.

Teisipäeval avaldatud uuring näitas, et USA avatud töökohtade arv langes juuli lõpus 8,8 miljonile, kusjuures värvatud ja koondatud töötajate arv muutus vähe.

«Fedi seisukohast on nädal paljulubavalt alanud, kuna töökohtade aruanne on oodatust palju pehmem, koos eelmise kuu allapoole korrigeerimisega,» ütles OANDA kauplemisplatvormi turuanalüütik Craig Erlam.

Pehmem tööturg on Fedi jaoks vajalik, et olla kindel, et hinnasurve on tunduvalt ja püsivalt vähenenud, ning see aruanne on samm õiges suunas, lisas ta.

Wall Streeti aktsiad olid seetõttu õhtuse seisuga kõrgemal- Dow lisas 0,6%, kuid laiem S&P 500 tõusis 1,2% ja tehnoloogiarikas Nasdaq hüppas 1,6%. Dollar, mis oli enne teisipäevaseid andmeid suuremate konkurentide suhtes kõrgemal, libises madalamale.

Euroopas tõusid Pariisi ja Frankfurdi aktsiad, samas kui Londoni FTSE 100 indeks hüppas 1,7 protsenti, järgides euroala tugevat tõusu esmaspäeval, mil Suurbritannias oli riigipüha tõttu kauplemispaus.

Aasias tegid Hongkongi ja Shanghai börsid suure tõusu pärast uusi lubadusi Hiina majanduse abistamiseks, kuid mure väljavaadete pärast pärsib jätkuvalt meeleolu, kuna ametiasutused seisavad silmitsi kasvavate üleskutsetega suuremate stiimulite järele, et elavdada majanduskasvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles