Robus Group sai 36 000 eurot konverteeritavat laenu

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Robus Groupi börsikell.
Robus Groupi börsikell. Foto: Tairo Lutter

Tallinna börsi alternatiivturul kaubeldav Robus Group kaasas asutajatelt ja varasematelt investoritelt 36 000 eurot konverteeritavat laenu B2B ärisuuna käima lükkamiseks.

Robuse lähituleviku eesmärk on laieneda spordiklubide vertikaali ning selle tarbeks välja töötatud kontseptsioonitreeningute vastu on huvi üles näidanud nii Eesti, UK kui Soome klubiketid. Treeningkontseptsioon Robus Hybrid Athlete kasutab Robuse poolt välja töötatud ja maailmas ainulaadset tehnoloogiat kasutavat tarka treeninginventari GymBars PRO, mis võimaldab täpselt ja automaatselt mõõta treeningu käigus tõstetud tonnaaži, lugeda kordusi ja salvestada progressi.

Robuse juhi Mikk-Alvar Olle sõnul soovivad spordiklubid aina enam pakkuda oma rühmatreeningu klientidele uudseid ja efektiivseid treeningkontseptsioone, mis võimaldaksid läbi mängulise elemendi ka sooritust ning arengut mõõta.

«Robus Hybrid Athlete on ehitatud meie unikaalse GymBars PRO treeninginventari ümber, mis rühmatreeningu võtmes kuvab reaalajas treeningsaali seinale iga osaleja soorituse ning võrdlusmomendi tema senise parima tulemusega. See annab treenijale olulist lisamotivatsiooni rohkem pingutada, sagedamini treenida ning ka ülevaate ja eduelamuse enda mõõdetavast progressist. Iga treeningu lõppedes saavad osalejad nutitelefonile enda personaalse soorituse kohta ka täpse ülevaate ja võrdluse varasemate treeningute andmestikuga,» märkis ta börsiteates.

Tehnoloogia kohandamiseks ning kontseptsiooni turundamiseks B2B ärisuunale kaasati ettevõtte asutajatelt ning varasematelt investoritelt konverteeritavat laenu 36 000 eurot. «Meil on väga hea meel, et investorid jagavad asutajate usku Robuse väljavaadetesse. Ettevõtte hetke-eesmärk oli kaasata väikseim võimalik summa, mis võimaldaks planeeritud tegevused ellu viia. Samas ei välista me uue konverteeritava laenu ringi kaasamist tulevikus,» kirjutas ta.

Robus Group AS sõlmis 28.08 2023 konverteeritava laenu lepingu ettevõtetega HKN OÜ, E-Sciurus OÜ, Submith Group OÜ, Stamio OÜ, Card Nutrition OÜ, TBB Ventures OÜ, Leetberg OÜ ja Computing Power OÜ.

Konverteeritav laen sõlmiti tähtajaga 18 kuud alates lepingu allakirjutamise hetkest 28. 08. 2023, intressiga 12% aastas.

Tähtaja saabumisel konverteeritakse laen aktsiateks hinnaga, mis leitakse järgmise valemi alusel: konverteerimisväärtus/täielikult lahjendatud aktsiakapital vahetult enne tähtaega, kus konverteerimisväärtus on 983 250 eurot ja täielikult lahjendatud aktsiakapital koosneb kõnealusel hetkel registreeritud aktsiakapitalist, millele lisandub optsiooniprogrammi alusel tulevikus väljastatavate optsiooniaktsiate võimalik maht (s.o. 10% aktsiakapitalist) ja aktsiad, mida Robus Group võib tulevikus emiteerida seoses teiste sõlmitud konverteeritavate laenudega ja muude instrumentidega, mis annavad nende omajatele õiguse Robus Group aktsiatele. Käesoleval hetkel on Robus Groupi täielikult lahjendatud aktsiakapitali maht 1 138 500 eurot.

Juhul, kui Robus Group peaks kaasama enne konverteeritava laenu tähtaja saabumist täiendavaid investeeringuid vähemalt 500 000 EUR mahus, konverteeritakse laen aktsiateks hinnaga, mis on väiksem kahest järgnevalt arvutatud hinnast: (100%-[allahindlusmäär])*[madalaim hind mida täiendava investeeringu kaasamise raames aktsiate eest maksti]; [väärtuslagi]/täielikult lahjendatud aktsiakapital vahetult enne täiendava investeeringu tehingu jõustumist, kus allahindlusmäär on 25% ja väärtuslagi on 5 500 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles