LHV Pank sai finantsinspektsioonilt ettekirjutuse ja suure trahvi

BNS
Copy
LHV
LHV Foto: Erik Tikan

Finantsinspektsioon tegi 2022. aastal toimunud kontrolli tulemusel leitud puudustega seoses ASile LHV Pank ettekirjutuse ja määras väärteo korras 900 000 euro suuruse trahvi. 

Finantsinspektsioon viis LHV Pangas läbi kontrolli ja hindas finantsvahendajate äriliini kontrollsüsteemi nõuetelevastavust. Järelevalve tuvastas puudusi rahapesu ja terrorismi rahastamise riskide hindamises ja juhtimises, uute klientidega suhete alustamisel ja kliendisuhte jälgimisel, et veatult täita kõiki pangale seatud hoolsusmeetmeid. Järelevalve hinnangul on pangas ressursipuudus ja vajakajäämised teatud kohustuste täitmisel.

LHV Panga juhatuse esimehe Kadri Kiiseli sõnul tegeles LHV finantsvahendajate äriliini riskikontrolli süsteemi tõhustamisega juba enne FI kontrolli algust. Järelevalve 22 tähelepanekust on suur osa puudusi tänaseks kõrvaldatud. Töö jätkub aasta lõpuni.

Kiisel kinnitas, et pank võtab järelevalve tähelepanekuid täie tõsidusega. Näiteks on pank juba viinud sisse riskide hindamise ja juhtimise muudatused ning suurendanud hoolsusmeetmetega tegelevat meeskonda.

«Kontrolli tulemused näitasid, et järelevalve ootused on kõrged ning leidub vajadus viidatud protsesside ja protseduuride täiendamise järele, et veelgi põhjalikumalt tunda nii kliente kui ka nende lõppklientide tegevust,» kommenteeris Kiisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles