Kosmeetikakett The Body Shop läheb müüki

PM Majandus
Copy
The Body Shop kauplus Viinis.
The Body Shop kauplus Viinis. Foto: LEONHARD FOEGER

The Body Shopi kett sai looduskosmeetikaga maailmas edukaks ja tänaseks on tal 3000 kauplust. Brasiilia päritolu emafirma Natura tahab nüüd aga selle maha müüa, et taas kasumlikuks saada.

Brasiilia kosmeetikatootja Natura kaalub suure tõenäosusega The Body Shopi kaupluseketi müüki, vahendab Reuters. Juhatus on otsustanud otsida tütarettevõttele strateegilisi alternatiive, sealhulgas ka ettevõtte võimalikku müüki, teatas Natura. Brasiilia firma omandas The Body Shopi 2017. aastal Prantsuse kontsernilt L'Oréal.

Viimasel ajal oli Natura aga kuus kvartalit järjest kahjumit teeninud ning otsib seetõttu kiiresti võimalusi, kuidas vähendada võlga ja saada taas kasumlikuks. Aprillis teatas ettevõte 2,5 miljardi dollari suurusest luksusbrändi Aesopi müügist L'Oréalile.

Analüütikutega peetud konverentsikõnes ütlesid Natura juhid, et The Body Shop on kontserni kasumit tõsiselt mõjutanud. Nende sõnul on tarbijate käitumine pärast koroonapandeemiat muutunud.

Looduskosmeetikale spetsialiseerunud tütarettevõttel The Body Shop on üle 3000 kaupluse kogu maailmas ja selle väärtus on hinnanguliselt 500 miljonit dollarit.

JP Morgani analüütikud peavad müüki kõige tõenäolisemaks, sest Natura on pärast Aesopi müüki keskendunud rohkem Ladina-Ameerikale. Müük võib tuua kaasa ka eridividendi maksmise, kirjutasid nad kommentaaris. Natura aktsia tõusis São Paulo börsil teate tõttu esmaspäeval üle pooleteise protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles