Silikaat Grupp plaanib Eestisse investeerida üle 100 miljoni euro

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Silikaat Grupi tegevjuht Anne-Mari Lehtla.
Silikaat Grupi tegevjuht Anne-Mari Lehtla. Foto: Erlend Staub/Silikaat Grupp

Perekond Kunmanidele kuuluv Silikaat Grupp plaanib Eesti põllumajandusse, veetootmisse, tehnopargi arendamisse ja loodusliku väetise tootmisse investeerida 105 miljonit eurot.

«Silikaat Grupp tähistas just oma 25. sünnipäeva ja tõdesime, kui kiiresti on tegevusväli kasvanud. Järgmise seitsme aasta jooksul plaanib kontsern investeerida veel 105 miljonit eurot,» ütles grupi tegevjuht Anne-Mari Lehtla.

«Lisaks veetootmise jätkuvale laiendamisele ja keskkonnahoidliku põllumajanduse arendamisele ehitame riigi ühte suurimat tehnoparki, mis kõik võimaldab luua ka uusi töökohti. Oleme veendumusel, et kodumaise tööstuse, tootmise, põllumajanduse säilimine on ülitähtis ja seepärast teeme tihedat tööd teadlastega, investeerime innovatsiooni, avame uusi eksportturge,» lisas Lehtla.

Silikaat Grupi investeeringud

Veetootmine

Viimastel aastatel on Haage loodusliku mineraalvee tootmissesse investeeritud 15 miljonit eurot. Järgmise seitsme aasta jooksul on plaanis investeeringuteks suunata veel 25 miljonit eurot.

Põllumajandus

2022. aastal valmis täielikult põllumajandusettevõtte OÜ Mangen PM farmikompleks. Järgnevatel aastatel investeerib ettevõte valdkonda veel suurusjärgus 32 miljonit eurot.

Loodusliku väetise tootmine

Silikaat Grupp on oma lautades tekkinud lägast viimastel aastatel tootnud biometaani ja selle jääkidest looduslikku väetist. Lõhnatu väetise katsetusi on tehtud juba mitu aastat ning nüüd on kaalumisel suurema ekspordipotentsiaali loomine.

Tehnopargi arendus

Grupi koosseisu kuulub Männikul asuv 28 hektari suurune ala, kuhu on rajamisel kaasaegne tehnopark. Üheksa aasta perspektiivis on eesmärk investeerida sinna üle 36 miljoni euro.

Silikaat Grupp koondab enda alla 35 erinevat ettevõtet põllumajandusest, tootmisest, kinnisvaraarendusest ning jaekaubandusest. Grupi tuntumad ettevõtted on OÜ Järve Kaubanduskeskus, AS Silikaat, AS Aatrium Sisustuskaubamaja, loodusliku mineraalvee tootja Haage Joogid OÜ, põllumajandusettevõtted OÜ Kõo Agro OÜ ja OÜ Mangeni PM ning taastuvenergiaallikatest transpordikütust tootev OÜ Biometaan.

Kontserni müügitulu ulatus eelmisel aastal kokku üle 50 miljoni euro, mis on 16 protsenti rohkem kui aasta varem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles