Bercman vähendas esimese poolaasta kahjumit

BNS
Copy
Bercmani ülekäiguraja näide.
Bercmani ülekäiguraja näide. Foto: Bercman Technologies

Bercman Technologiesi konsolideeritud auditeerimata käive oli tänavu esimesel kuuel kuul 869 300 eurot, 2022. aasta võrreldaval perioodil aga 793 400 eurot, samas kui kahjum vähenes 440 200 eurolt 160 400 eurole.

30. juuni seisuga oli ettevõtte konsolideeritud bilansimaht ligi 1,8 miljonit eurot, pea 400 000 eurot vähem kui aasta varem. Vähenesid nii käibe- kui põhivarad, 475 900 ja 1,3 miljonile eurole, teatas Bercman börsile.

Makromajanduslikult avaldas 2023. aasta esimesel kuuel kuul ettevõtte tegevusele mõju tehnoloogiavaldkonna muutlik ärikeskkond, mis on tinginud ettevõtte konservatiivsema hoiaku nii tulude prognoosimisel kui kulude juhtimisel. Tegevuskulude optimeerimine ning kulude ja arendusplaanide konservatiivne juhtimine on aidanud kaasa ettevõtte kahjumi vähendamisele võrreldes aasta varasemaga.

Esimesel poolaastal tarniti targa linna valdkonna omatooteid, nutikaid ülekäiguradasid, eksportturgudele Kreekasse, Ühendkuningriiki, Horvaatiasse, Bosnia ja Hertsegoviinasse ning Austraaliasse. Eestis paigaldati nutikad ohutussüsteemid Kohtla-Järvele. Targa liiklustaristu hangetel osaleti Kreekas, Horvaatias, Slovakkias, Soomes ja Eestis, mille tulemused selguvad valdavalt teisel poolaastal.

Kontserni kuuluv Krakul jätkas tööd pikaajaliste kliendiprojektidega. Kliendiportfelli lisandusid arendusteenuse kliendid Eestist ja välisturgudelt. Teenuseid eksporditi esimesel poolaastal Rootsi, Šveitsi, Ühendkuningriigi, Ameerika Ühendriikide ja Singapuri turgudele.

Ekspordivõrgustiku suurendamiseks osaleti aprillis Hannoveris tööstusmessil ning juunis Euroopa Kaitsefondi programmi võrgustikuüritusel Brüsselis.

Juuni lõpu seisuga oli Bercmanis üks juhatuse liige, kolm nõukogu liiget, Krakulis üks juhatuse liige. Kokku töötas grupis 21 inimest. Grupi tööjõukulud koos tööjõumaksudega olid 2023. aasta esimesel poolaastal 572 800 eurot, aasta varem 714 700 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles