GRAAFIK Vaata, kes tennisistidest on sel aastal enim teeninud

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Seekord reketi asemel praepann. Novak Djokovic mängis eile New Yorgi Arthur Ashe staadioni lastepäeval, kus kasutas reketi asemel panni.
Seekord reketi asemel praepann. Novak Djokovic mängis eile New Yorgi Arthur Ashe staadioni lastepäeval, kus kasutas reketi asemel panni. Foto: SARAH YENESEL

Alates 2007. aastast kuni eelmise aasta septembrini oli maailma enimteeniv tennisist Roger Federer, teenides hinnanguliselt umbes 95 miljonit dollarit aastas. Pärast 42-aastase šveitslase lahkumist suurest spordist on teenistuse järgi uueks tennisetšempioniks serblane Novak Djokovic.

Ajakirja Forbes andmetel on Djokovic viimase 12 kuu jooksul teeninud 13,4 miljonit dollarit auhinnaraha ning hinnaguliselt umbes 25 miljonit dollarit erinevate lepingutega ehk kokku siis 38,4 miljonit dollarit.

Teenistuselt ei jää kaugele maha Carlos Alcaraz, kes alistas juulis Djokovici Wimbledoni finaalis. 20-aastane hispaanlane on 12 kuuga teeninud 11,4 miljonit dollarit auhinnaraha ning 20 miljonit lepingutega.

Veel aasta tagasi oli Alcaraz Forbesi koostatava kümne enim teeniva tennisisti edetabelis debütandina viimasel kohal, teenides toona 10,9 miljonit dollarit. Kuu aega pärast edetabeli avaldamist võitis ta USA lahtised meistrivõistlused.

Enim teeniva naistennisistina on kolmandal kohal Iga Swiatek, kes võitis eelmisel aastal kaks Suure Slämmi turniiri. Eelmisel aastal ta edetabelisse ei jõudnud, sel aastal on ta hinnanguliselt 22,4 miljoni dollariga kolmandal kohal.

Sel aastal mahubki esikümnesse viis naist, aasta varem oli neid selles tabelis neli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles