Õllehiid Heineken sai viimaks Venemaalt tulema, loovutades oma tehased vaid ühe euro eest (1)

Erkki Erilaid
Copy
Heinekeni õllepurgid poeriiulil Moskvas. REUTERS/Staff
Heinekeni õllepurgid poeriiulil Moskvas. REUTERS/Staff Foto: STAFF

Hollandi Heineken müüs oma seitse õlletehast Venemaal ühe euro eest sealsele Arnest Groupile, mis toodab pakendeid, tarbekaupu ja parfümeeriatooteid.

«Tehing on saanud kõik vajalikud heakskiidud ja tõmbab joone alla Heinekeni protsessile, mis käivitati 2022. aasta märtsis Venemaalt väljumiseks,» teatas õlletootja. «Eeldatavasti toob tehing kaasa 300 miljonit eurot kahjumit ja see ei sisalda ka tagasiostu võimalust.»

Heinekenist saab seega üks väheseid lääne toiduettevõtteid, mis on suutnud pärast seda, kui president Vladimir Putin muutis ettevõtete väljumise keerulisemaks, Venemaalt lahkuda.

Heineken sai eelmisel aastal valdavalt kiidusõnu, kui juba kuu aega pärast täiemahulise sõja algust teatati agressorriigist lahkumisest. Hiljem muutusid need etteheideteks, sest Heineken jätkas tegevust Venemaal ega osanud öelda, millal lahkumine teoks saab. Näiteks ütles Soome meedia andmetel vaid paar nädalat tagasi sealne suur muusikafestival Flow üles varem sõlmitud turunduslepingu Heinekeniga, viidates õlletootja Venemaa tegevusele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles