Justiitsministeerium süüdistab SpaceX-i varjupaigataotlejate diskrimineerimises

PM Majandus
Copy
SpaceXi raketikatsetus
SpaceXi raketikatsetus Foto: SCANPIX

USA justiitsministeerium teatas, et on kaevanud Elon Muski ettevõtte SpaceXi kohtusse selle värbamispraktika tõttu.

USA justiitsministeerium teatas, et on esitanud hagi maailma rikkaima mehe, Elon Muski kosmosetehnoloogiaettevõtte SpaceX vastu varjupaigataotlejate ja pagulaste diskrimineerimise tõttu.

Ministeerium väidab hagiavalduses, et vähemalt alates 2018. aasta septembrist kuni 2022. aasta maini keeldus SpaceX varjupaigataotlejaid või pagulasi nende staatuse tõttu tööle võtmast või isegi neid arvesse võtmast.

Justiitsministeeriumi sõnul kutsus ettevõte ka järjekindlalt varjupaigataotlejaid ja pagulasi üles mitte kandideerima reklaamitud vabadele töökohtadele.

«Meie uurimine näitas, et SpaceX ei kaalunud ega võtnud varjupaigataotlejaid ja pagulasi nende kodakondsuse alusel õiglaselt tööle ja keeldus neid tegelikult tööle võtmast sõltumata taotlejate kvalifikatsioonist, mis on vastuolus föderaalseadusega,» ütles justiitsministeeriumi kodanikuõiguste osakonna abiprokurör Kristen Clarke pressiteates.

Osakonna sõnul on SpaceX mitu aastat töökuulutustes ja avalikes kommentaarides vääralt väitnud, et ekspertide töölevõtmist kontrollivate seaduste tõttu võib ettevõte võtta tööle ainult USA kodanikke või alaliselt riigis elavaid rohelise kaardi omanikke.

«Eksperte reguleerivad seadused ei sea selliseid piiranguid,» seisab justiitsministeeriumi pressiteates.

Justiitsministeerium nõuab oma hagis muu hulgas tagantjärele hüvitist varjupaigataotlejatele ja pagulastele, keda väidetava diskrimineerimise tõttu ei võetud tööle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles