Venemaa finantsturgudel ei osata Prigožini lennuki kukkumisest midagi arvata

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Rubla kurss liikus vähe
Rubla kurss liikus vähe Foto: Reuters/ScanPix

Eile kukkus või lasti alla Venemaa sõjakurjategija Jevgeni Prigožini lennuk, kus ka tema oli reisijate nimekirjas. Venemaa finantsturgudel ei osata sellest midagi arvata. Mõju rubla kursile pole, aktsiaturg on veidi langenud.

Rubla oli neljapäeval stabiilne, sellele avaldavad mõju muud asjaolud kui Prigožini võimalik hukkumine. Et kuu hakkab läbi saama, vahetavad Venemaa eksportijad suure osa valuutas saadud ekspordituludest rubladeks. See tekitab rubla vastu tavapäraselt täiendavat nõudlust. Vene ettevõtted peavad teenindama kohustusi rublades, milleks ongi vaja valuutat müüa. Mõne analüütiku hinnangul on eksportijatel siiski juba piisavalt rublasid.

Dollar maksis muutumatult 94,27 rubla ja euro suhtes tugevnes rubla 0,1 protsenti, 102,39 rublani.

Läinud nädalal kallines rubla järsult 17 kuu põhja kukkumise järel, kuna keskpank tõstis baasintressimäära 3,5 protsendipunkti võrra, 12 protsendini.

«Viimastel päevadel on valuutakäibed langenud, mis võib kinnitada, et eksportijad on maksude ja muude kulude katteks juba piisavalt valuutat müünud ja nüüd hoitakse valuutat,» ütles Alor Brokerist Aleksei Antonov Reutersile.

Venemaa aktsiaturg langes neljapäeval 0,9 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles