Stark Logistics kaotas mullu veerandi kasumist

BNS
Copy
Stark Logistics kaubaauto.
Stark Logistics kaubaauto. Foto: Stark Logistics

Peaminster Kaja Kallase abikaasale Arvo Hallikule osaliselt kuuluv transpordiettevõte Stark Logistics kasvatas möödunud aastal müügitulu 15,1 protsenti 13 miljoni euroni, ettevõtte puhaskasum kahanes aastavõrdluses aga 24,7 protsenti 387 600 eurole.

«Seoses sõja algusega Ukrainas, muutusid tarneahelad, kaupade liikumise suunad ning intensiivsus. Kütusehindade järsk tõus aasta esimeses pooles ning tööjõu defitsiit muutsid oluliselt transporditeenuse pakkumise sisendhindu ning seeläbi teenuse omahinda. Lisandus Euribori tõusust tingitud negatiivne mõju finantseerimiskuludele,» kirjutas ettevõtte juhtkond majandusaasta aruandes. Juhtkonna sõnul oli nende tegurite koosmõju märkimisväärne, kuid muutunud turuolukorras suudeti negatiivne mõju osaliselt läbi kliendi lõpphinna maandada.

Enim müügitulu, 8,4 miljonit eurot, teenis ettevõte mullu Saksamaalt. 2,1 miljoni euroga järgnes müük väljapoole Euroopa Liidu riike. Tulu teeniti ka Soomes, Leedus ning teistest Euroopa Liidu riikides. Sealjuures investeerib ettevõte pidevalt auto- ja haagiseparki, IT süsteemidesse ning töötajatesse. Investeeringuid on kavas ka tänavu jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles