Aktsiaralli sai hoogu juurde Nvidia purustas analüütikute ootused

PM Majandus
Copy
Nvidia logo.
Nvidia logo. Foto: ROBERT GALBRAITH

Nvidia aktsia rallis kolmapäeval pärast tugevate kvartalitulemuste avaldamist ja oktoobri kvartali tuluprognoosi esitamist, mis ületas tunduvalt ootusi. Ettevõtte tegevjuht tõi tugevate tulemuste põhjuseks dramaatilise muutuse tehisintellekti kasutuselevõtu suunas.

Nvidia teatas, et juulikuu kvartali kohandatud kasum oli 2,70 dollarit aktsia kohta, võrreldes Wall Streeti konsensusliku prognoosiga, milleks oli FactSeti andmetel 2,08 dollarit.

Teenitud tulu oli eelmises kvartalis 13,5 miljardit dollarit - 101% rohkem kui aasta varem, mis ületas samuti analüütikute 11,2 miljardi dollari suurust keskmist prognoosi.

Eriti märkimisväärne oli aga väljavaade kergitamine. Nvidia esitas käimasolevaks kvartaliks uue tuluprognoosi vahemiku, mille keskpunktiks oli 16 miljardit dollarit, mis ületab analüütikute konsensuslikku 12,6 miljardit dollari suurust prognoosi.

«Uus arvutite ajastu on alanud. Ettevõtted kogu maailmas lähevad üle üldotstarbelistelt arvutustelt kiirendatud arvutustele ja genereerivale tehisintellektile,» ütles Nvidia tegevjuht Jensen Huang pressiteates. «Võidujooks on käimas, et võtta kasutusele genereeriv tehisintellekt.»

Nvidia aktsia tõusis pea 10% hilises kauplemises tund pärast tulemuste avaldamist.

Kiibitootja andmekeskuste käive kasvas juulikuu kvartalis 10,32 miljardi dollarini, mis on 141% rohkem kui eelmises kvartalis ja 171% rohkem kui aasta varem. Nvidia ütles, et andmekeskuste müügitulu tõusu tõi kaasa suurem nõudlus pilveteenuste pakkujate ja suurte internetifirmade poolt.

Nvidia domineerib tehisintellekti projektides kasutatavate kiipide turgu ning on olnud peamine kasusaaja genereeriva tehisintellekti trendist. OpenAI vallandas selle tehnoloogia ümber vaimustuse laine pärast seda, kui ta tõi möödunud aasta lõpus turule oma juturoboti ChatGPT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles