Putin nõuab valitsuselt ja keskpangalt kapitali väljavoolu ohjamist

PM Majandus
Copy
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: IMAGO/Mikhail Klimentyev

Venemaa presidendi Vladimir Putini sõnul on rubla kõikumine raskendanud Venemaa ettevõtetel investeerimisotsuste tegemist.

Venemaa president Vladimir Putin kutsub riigi ametivõime üles piirama kapitali liikumist Venemaalt välja ja et ametivõimud astuksid samme finantsilise ebastabiilsuse vähendamiseks.

Putin ütles teisipäeval teleülekandes edastatud valitsuse koosolekul, et valitsus ja keskpank peavad aktiivselt kasutama nende käsutuses olevaid vahendeid, vahendab Bloomberg.

Putini sõnul peavad võimud muu hulgas ohjeldama ebaproduktiivset, spekulatiivset nõudlust majanduses, piirama kapitali liikumist ja jälgima finantsturu osaliste käitumist.

Venemaa ettevõtete jaoks on valuutaturu volatiilsus raskendanud investeerimisotsuste tegemist, sõnas Putin.

Vene rubla kauples eelmisel nädalal USA dollari suhtes viimase 17 kuu kõige nõrgemal tasemel - üks dollar maksis 101,75 rubla kõige madalamal tasemel.

Rubla on märgatavalt tugevnenud pärast seda, kui Venemaa keskpank tõstis teisipäeval toimunud erakorralisel istungil oma baasintressimäära 3,50 protsendipunkti võrra 12%-ni.

Rubla on saanud tuge ka valitsuse ja ekspordiettevõtete vahelisest kokkuleppest, mille kohaselt müüakse enam välisvaluutat ekspordiks ja ostetakse rublasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles