Prantsusmaa lennujaam saab kuninganna Elizabeth II nime

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Elizabeth II
Elizabeth II Foto: Chris Jackson / Pool / Reuters / Scanpix

Prantsusmaal Le Touquet linnas asuv lennujaam nimetatakse ümber kuninganna Elizabeth II järgi, kirjutab Briti rahvusringhäälingu BBC uudisteportaal.

Põhja-Prantsusmaal asuv Le Touquet sai esmaspäeval lennujaama ümbernimetamiseks Briti kuninga Charles III loa, teatas linnavalitsuse esindaja. 

Le Touqueti esindaja selgitas, et lennujaama ümbernimetamise taga on soov avaldada austust lahkunud kuningannale ja tema onu Edward VIII-le, kes aastakümmneid tagasi külastas linnas asuvat kuurorti ning käis seal hobusega ratsutamas. Edward VIII-ga oli kaasas ka tema vennatütar Elizabeth, kes toona polnud veel kuninganna.

Edward VIII oli Briti kuningas 11 kuud aastal 1936. Ta loobus toonist vabatahtlikult kuna soovis abielluda kahel korral lahutatud naisega ning Briti toonane peaminister oli sellele vastu. Peaministri tahte vastaselt abiellumine oleks viinud põhiseadusliku kriisini, mida kuningas soovis vältida.

Uueks kuningaks sai vend George VI, kelle tütrest printsess Elizabethist sai hiljem troonipärija.

Le Touqueti lennujaam ehitati 1930ndatel aastatel Suurbritiannast saabuvate turistide teenindamiseks. Linn asub rannikul, mille vahetus läheduses paikneb Suurbritannia saar. Linna esindaja loodab, et lennujaama ümbernimetamine avaldab positiivset mõju turismile.

Täpne kuupäev, millal lennujaama ümbernimetamine toimub, pole veel selgunud, kuid on teada, et Le Touquet linn esitas Briti kuningakojale vastava taotluse kuus päeva peale kuninganna Elizabeth II surma. Kuninganna suri eelmise aasta 8. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles