Foot Locker pani jalatsitootjate aktsiad kukkuma

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Foot Lockers hoiatas, et investorid peavad mõnda aega dividendita läbi ajama
Foot Lockers hoiatas, et investorid peavad mõnda aega dividendita läbi ajama Foto: Reuters/ScanPix

USA jalatsimüüja Foot Lockeri aktsia kukkus kolmapäeval eelkauplemisel 31,9 protsenti, 15,80 dollarini.

Ühtlasi vedas aktsia kaasa ka rivaalide väärtpaberid. Ettevõte kärpis kogu aasta prognoose, kuna inflatsioon on kõrge ja see nõrgendab nõudlust.

Ettevõte teatas, et nad ei suutnud täita läinud kvartalis käibeprognoosi. Dividendide maksmises tehakse vaheaeg. Juulikuu, kui tavaliselt algab tagasi kooli elavam müük, on olnud kehv.

Teisipäeval viskas spordirõivaste- ja jalatsite tootjatele pommi Dick’s Sporting Goods, kes samuti kärpis kogu aasta kasumiprognoosi, tuues põhjuseks löögi marginaalide, mis on kasvanud poevarguste tulemus.

Foot Locker põhjendas oma ebaedu laovarude kahanemise, varguste ja suuremate allahindlustega. Ettevõtte värske prognoosi kohaselt peaks tänavu käive vähenema 8-9 protsenti. Varem ootas ettevõte 6,5-8 protsendi suurust müügi allakäiku. Ettevõte langetas selle aasta kasumiprognoosi aktsia kohta 2-2,25 dollarilt, 1,30-1,50 dollarini, kirjutab Reuters.

Halvad uudised muutsid Nike’i, Dick’s Sporting Goodsi ja Under Armori aktsiad kolmapäeval eelkauplemisel 2-4 protsenti odavamaks. Euroopas langesid Adidase ja Puma aktsiad neli kuni kuus protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles