Silberauto pöördus taas kasumisse

Copy
Silberauto tütarfirma Auve Tech OÜ toodetud isejuhtiv buss Mustamäel.
Silberauto tütarfirma Auve Tech OÜ toodetud isejuhtiv buss Mustamäel. Foto: Kermo Benrot / Scanpix

AS Silberauto teenis mullu 13,6 miljonit eurot müügitulu, 9,7 protsenti rohkem kui aasta varem, kui müügitulu oli 12,4 miljonit eurot, ning pöördus tunamullusest 5,9 miljoni euro suurusest kahjumist 2 miljoni euroga kasumisse.

Enamus müügitulust, üle seitsme miljoni euro, tuli Eestist. Järgnesid Soome, Leedu, Läti, Rootsi ja muud riigid Euroopa Liidus, selgub majandusaasta aruandest. Väljaspool liidu riike teeniti tulu üle 1,8 miljoni euro.

Tegevusalade lõikes vaadatuna teenis ettevõtte enim tulu autofurgoonide tootmisega, 6,8 miljonit eurot. Järgnesid ruumide ja hoonete rent 4,7 miljoni euroga, 1,9 miljoni euroga muud kaubad ja teenused, seadmete rent veidi alla 88 100 euroga ja autode rent ligi 49 600 euroga.

Töötajate keskmine arv taandatuna täistööajale oli mullu kontsernis 107, aasta varem oli ettevõttes 98 töötajat. Tööjõukulud olid 2022. aastal üle 4,1 miljoni euro, aasta varem ligi 3,4 miljonit eurot. AS Silberauto töötajate arv aasta lõpuks oli üheksa, püsides stabiilsena. Tööjõukulude üldsumma 2022. aastal oli 488 000, aasta varem aga 448 600 eurot.

Taavi Rõivase tööandja

Silberauto AS omanduses on 2022. aasta lõpu seisuga Hõbevara AS, mille omanduses on Lätis Balmoral SIA, Peetri Kogukonnakeskus OÜ ja Shnelli Ärimaja AS, Tarfurgo OÜ, Sidabrinis Turtas UAB, Auve Tech OÜ, Auve Production OÜ ja Silventure OÜ.

Auve Tech OÜ nõukogu esimees on ekspeaminister Taavi Rõivas. Firma tegeleb isesõitvate autode tootmisega.

2022. aastal asutati Silventure OÜ, mille tegevuseks on invetseeringute tegemine. Oktoobris soetas Hõbevara AS Shnelli Ärimaja AS 3 690 000 aktsiat, soetushinnaga 8,3 miljonit eurot.

Silberauto oli kuni 2019. aasta novembrini Baltimaade suurim ja vanim uute ja kasutatud autode müügi, hoolduse, remondi ning ümberehitusega tegelev kontsern. Kaubamärgi ja firmanimena on Silberauto kasutusel aastast 1993.

2019. aastal müüs Silberauto AS oma äritegevuse Soome ettevõttele Veho Ab OY. Firma jätkas tegutsemist haldusfirmana, mis juhib tütarettevõtete tööd, osutab tütarettevõtetele tugiteenuseid ja tegeleb uute ärisuundade arendamisega varasema autoäri asemel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles