Uus omanik viis raskustes T1 kaubanduskeskuse suurde kasumisse (1)

BNS
Copy
T1 kaubanduskeskus.
T1 kaubanduskeskus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix

2021. aasta juulis tegevust alustanud Tallinna T1 keskuse arendaja OÜ Lintgen lõpetas esimesed poolteist tegevusaastat 4,7 miljoni eurose müügitulu ja 985 000-eurose puhaskasumiga.

Lintgeni tegevusalaks on Tallinnas, Peterburi tee 2 asuva T1 keskuse arendus ja selles asuvate pindade väljaüürimine. Keskus soetati Luksemburgis registreeritud ainuosaniku Lintgen Adjacent Partners S.C.Sp pankrotistunud ASilt Tallinna Moekombinaat enampakkumise tulemusena, 55 miljoni euro eest, ja anti OÜ-le Lintgen mitterahalise sissemaksena.

Keskuse üürnikeks on Selveri supermarket, Cinamon IMAX kino, vaaterattaga meelelahutuskeskus Super Skypark, mitmed kohvikud, restoranid, spordiklubid, büroopinnad ning kauplused. T1 keskendub oma tegevuses esimesel ja teisel korrusel outlet-kontseptsioonile, 2022. aasta lõpus avati keskuses näiteks Rademari, Denim Dreami ja Sportlandi outlet-kauplused.

2022. aastal algasid ka keskuse renoveerimistööd. Sügisel valmis uus raudteepoolne sissepääs ning paigaldati travelaatorid külastajate paremaks liikumiseks esimese ja teise korruse vahel. Renoveerimistööd on plaanis lõpetada 2023. aasta lõpuks ning koguinvesteering on 16 miljonit eurot.

Lintgenis töötas 2022. aastal keskmiselt 10 inimest, kellest kaks olid juhatuse liikmed. Tööjõukulud olid 553 800 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles