KMG Infra rajab kaitseväele uue tulejuhtimistorni

BNS
Copy
Elari Kalmaru, RKIK harjutusväljade portfellijuht
Elari Kalmaru, RKIK harjutusväljade portfellijuht Foto: Arvo Meeks

Kaitseväe keskpolügoonile kerkib uus vaatlus- ja tulejuhtimistorn, lepingu kaitserajatise ehitamiseks sõlmis riigi kaitseinvesteeringute keskus (RKIK) möödunud nädalal KMG Infraga.

Tööde maksumuseks kujunes 4,8 miljonit eurot ning kaitsevägi saab rajatise kasutusse võtta 2025. aasta alguses.

«Meie jaoks on tähtis, et saame oma kogemusi ja oskusi rakendada Eesti kaitsevõimet toetava taristu rajamisel ning et meie inseneritehnilised teadmised riigikaitses rakendust leiavad. See vaatlustorn on üle 50 meetri kõrgune raudbetoonist rajatis, mis lisaks kaitsejõudude õppuste läbiviimisele võib olla abiks ka metsatulekahjude õigeaegsel avastamisel,» rääkis KMG Infra OÜ juhatuse liige Indrek Pappel.

Tulejuhtimis- ja vaatlustorni rajamiseks korraldas hanke RKIK, mille esindaja Elari Kalmaru sõnul on investeering vajalik nii meie kaitseväe kui liitlasvägede sõjaliste õppuste läbiviimise lihtsustamiseks ja kaasajastamiseks.

«Kaitseväe keskpolügooni arendamine on meie jaoks äärmiselt oluline, et nii kaitseväelaste kui ka meie liitlaste väljaõppetingimused paraneksid. Tulejuhtimistorni rajamine on vajalik edasiminek keskpolügooni väljaarendamises, et tulejuhid saaksid tarviliku väljaõppe ja õhk-maa-laskmised saaksid toimuda ohutult. Samuti hangitakse selle lepinguga tabamuste arvestuse süsteem, mida varem ei ole Eestis olnud,» ütles RKIKi harjutusväljade portfellijuht Elari Kalmaru.

KMG Infra OÜ alustab tulejuhtimistorni projekteerimisega lähikuudel ning rajatis valmib lõplikult 2025. aasta alguseks. Lepingu kogumaksumuseks kujunes 4,8 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles