Võileivakett Subway võidakse lähipäeval maha müüa

PM Majandus
Copy

Roark Capital, kellele kuuluvad restoranid Arby's ja Buffalo Wild Wings, on lähedal tehingule, et osta võileivakett Subway umbes 9,6 miljardi dollari ehk 8,8 miljardi euro eest, teatas Wall Street Journal esmaspäeval.

Pärast pikka ja tulist enampakkumist võib Subwayga seotud tehing lõpule jõuda sel nädalal, ütlesid WSJ-le asjaga kursis olevad inimesed.

Roark on võidelnud konkureerivate erakapitali investeerimisfirmadega, sealhulgas TDR-i ja Sycamore'iga, kes tegid Subway ostuks ühispakkumise.

Subway, mis on tuntud oma pikkade võileibade ja kiirtoitlustusrestoranide poolest, on olnud enam kui viis aastakümmet kahe asutajaperekonna omanduses. Wall Street Journal teatas jaanuaris, et ettevõte uurib müügivõimalusi. Veebruaris teatas Subway, et on palganud nõustajad, kes aitavad protsessi juhtida.

Subway on turu-uuringufirma Technomic andmetel USA suuruselt kaheksas restoranikett, mille riigisisene müük oli eelmisel aastal 9,8 miljardit dollarit ning neil on 20 810 müügikohta. Maailmas on ettevõttel umbes 37 000 restorani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles