Nordical on kuu lõpuks raha täiesti otsas? (13)

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Nordica juht Jan Palmer lahkus ametist üle öö.
Nordica juht Jan Palmer lahkus ametist üle öö. Foto: Tairo Lutter

Eesti. Suve algul selgus, et Nordica ja Xfly tegevus on olnud viimasel ajal ootamatult kahjumlik. Lennufirmat pikalt juhatanud Jan Palmér lahkus üleöö. Postimehele on viidatud, et raha võib täiesti otsa saada augusti lõpuks või septembri alguseks. Maksuameti andmebaasi andmetel võlgneb Eesti riikliku lennunduse üks aluskivisid Regional Jet OÜ alates 10. augustist 2023 Eesti riigile suure summa maksuraha: kokku 290 323 eurot ja 36 senti.

Inforegistri andmetel oli Regional Jet OÜ-l töötajaid teises kvartalis 172, keskmine palk 2595 eurot. Firma on osa Nordic Aviation Groupist ja seotud kaubamärgiga Xfly, mille alt on teinud lende teistele Euroopa lennuettevõtetele. Ka Nordic Aviaton Group AS ise on võlgades: riigile on maksmata 58 118,07 eurot.

Postimehele on viidatud, et kliimaminister Kristen Michal (RE) kaalub ühe pääseteena Nordica ja Transpordi Varahalduse liitmist, mille tulemusel saaksid lennukid Nordica omaks ja muutuksid Nordica võlgade ja likviidsuse tagatiseks. Lennukid on soetatud LHV pensionifondide investeeringuna.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles