Arto Aas: Eesti ettevõtjate seas on tekkinud katastroofiline trend (23)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Tööandjate keskliidu juht Arto Aas.
Tööandjate keskliidu juht Arto Aas. Foto: Remo Tõnismäe

Ligemale aastapäevad kestnud muinasjuturääkimine sai lõpu: tööandjate keskliidu juht Arto Aas ütleb, et Eesti ettevõtjate seas on tekkinud ohtlik trend. Kuid majanduse elavdamiseks saaks praegu nii mõndagi ära teha – kui vaid valitsus tahaks.

Napilt aasta tagasi nägi Eesti taasiseseisvumisaja suurimat inflatsiooni, kui augustikuus ületas hinnakasv 25 protsendi piiri. Siis hakkasid majandusanalüütikud rääkima juttu, et ees ootavad rasked kuud, ka tänavune esimene poolaasta tuleb keeruline – aga see-eest tänavu teisel poolaastal hakkab kõik taas ülesmäge minema. Nüüd on teine poolaasta juba mõnda aega kestnud, sügis seisab ukse ees, aga suuri paranemismärke pole näha. Miks pilt ja heli kokku ei lähe?

«Vastab tõele, et see oli üldlevinud arvamus, aga nüüd on optimistlikud ootused järjest edasi lükkunud,» ütles Aas. «Paremaks pole läinud. Eksport on kukkunud 15–20 protsenti, see on see, mis riiki lisaraha ja jõukust toob. Eesti majandus on viis kvartalit järjest langenud ja kukkumine on olnud Euroopa Liidu kõige sügavam,» rääkis Aas.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles