Hinnavõrdlus: vaata, millises kauplusteketis on koolikaubad kõige kallimad

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Kooliasjade soetamine.
Kooliasjade soetamine. Foto: Kamilla Selina Lepik

Swedbanki rahaasjade teabekeskus koostas nelja suurema jaeketi e-poe põhjal esimesse klassi mineva lapse koolikaupade hinnavõrdluse, millest selgub, et tänavune odavaim ostukorv on pea 21,5 protsenti kallim võrreldes eelmise aastaga. 

Swedbanki rahaasjade teabekeskuse juhi Mari-Liis Jäägeri sõnul on näha, et üldine hinnatõus on mõjutanud ka koolikaupade hindu. «Kui eelmisel aastal oli võimalik vajaminevad koolitarbed soetada 17,82 euroga, siis tänavu on kooliasjade soodsaim hind augusti keskpaigas 21,66 eurot,» selgitas ta. «Seega on lapsevanematel varasemast veelgi olulisem planeerida kooli algusega seonduvaid kulutusi, teha vajaminevatest asjadest nimekiri ning osta veebi kaudu, et poes ei tekiks emotsioonioste.»

Soodsaima hinnaga sai koolitarbed osta Barbora e-poest, kus need maksid 21,66 eurot. Järgnesid Prisma e-pood, kus koolikaubad maksid 25,4 eurot. Selveris oli soodsaimate koolikaupade hind 26,54 eurot ja Rimi e-poes 30,14 eurot. Eelmisel aastal oli odavaim e-pood Prisma, millele järgnesid Rimi, Barbora ja Selveri e-pood.

Koolitarvete hinnavõrdlus
Koolitarvete hinnavõrdlus Foto: Swedbank

Koolikaupade hinnavõrdlus viidi läbi e-poodides 11. augustil. Võrdlusesse kuulusid koolitarvetest värvipliiatsid (12 tk), viltpliiatsid (12 tk), harilik pliiats, joonlaud (20 cm), guaššvärvid 6 tk, veetops, pintslid, liimipulk, teritaja, pinal, õlipastellid, ruuduline vihik, jooneline vihik, abijoontega vihik, ümbrispaber või kilekaaned, plastiliin, kustutuskumm, joonistusplokk (A3), joonistusplokk (A4), käärid, värviline paber ning mapp töölehe hoidmiseks.

Hinnavõrdluses olevate koolitarvete aluseks võeti esimesse klassi minejate soovituslike kooliasjade nimekirjad, mis olid kättesaadavad Tallinna 21. kooli, Tallinna Lilleküla gümnaasiumi, Laulasmaa kooli, Tartu Variku kooli ja Tallinna veebilehtedel.

Jääger julgustab esimesse klassi mineva lapse vanemaid kasutama kohaliku omavalitsuse pakutavat koolitoetust. Näiteks Tallinnas on ranitsatoetus 320 eurot, Viimsi vald toetab kooliteed alustavaid lapsi 120 euroga, Pärnumaal on toetus 150 eurot ning Tartus 50 eurot. «Kulude vähendamiseks tasub koolivormi ja koolimööblit teiselt ringilt osta, hoida pilk peal koolikaupade kampaaniatel ning kulusid kuude lõikes hajutada,» lisab Jääger.

Ranitsatoetus Eesti suuremates linnades
Ranitsatoetus Eesti suuremates linnades Foto: swedbank
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles